HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan: Bu bir kalkışma girişimidir

Başbakan Binali Yıldırım: Bu bir kalkışma girişimi

Başbakan: Bu bir kalkışma girişimidir

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu kalkışmayı yapanlar bu çılgınlığı yapanlar, bu kanunsuz eylemin içerisinde olanlar da en ağır şekilde bedelini ödeyecek" dedi.

Başbakan Yıldırım, televizyon yayınına bağlanarak, ülke genelindeki askeri hareketlilik hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

"Bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Ancak vatandaşlarım ve milletim şunu bilsin ki demokrasiye zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek, bu bir. İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti vatandaşın, milletin seçtiği, milletin iradesini temsil eden hükümet iş başındadır. Bunun iş başından gitmesi ancak milletin kararıyla olur. Bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı yapanlar bu çılgınlığı yapanlar, bu kanunsuz eylemin içerisinde olanlar da en ağır şekilde bedelini ödeyecek. Vatandaşımın bunu bilmesini istiyorum. Asla ve asla bu gibi kalkışmalara pabuç bırakmayacağız. Vatandaşlarımız sakin olsunlar ama asla ve asla bu ve buna benzer çılgınlıklara da müsaade etmeyeceğimizi bilsinler."

"MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN"

Yıldırım, bir darbenin yaşanıp yaşanmadığı hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

"Bunun adına henüz bir darbe demek doğru olmaz. Bir kalkışma olduğu doğrudur. Belirli bölgelerde sorumuzca devletim emanet ettiği silahları, araçları alıp vatandaşların üzerine giden, onları yere yatırıp etkisiz hale getirmeye çalışan bir takım gruplar var. Bu grupların kim olduğu hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun. Asla ve asla yasa dışı demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz harekete geçmiştir, gereği yapılacaktır."

Başbakan Binali Yıldırım; Bazı bölgelerde sorumsuzca devletin emanet ettiği silahları araçları alıp vatandaşların üzerine giden onları yere yatırıp etkisiz hale getirmeye çalışan birtakım gruplar var. Bu grupların kim olduğu hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun. Asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz harekete geçmiştir gereği yapılacaktır'' dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler