HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: Gülen ile görüşmemden sayın Abdullah Gül haberdardı

Almanya'daki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, hem çözüm süreci hem de Fethullah Gülen ile 2013'te yaptığı görüşmeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu: Gülen ile görüşmemden sayın Abdullah Gül haberdardı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dışişleri bakanı olduğu dönemde Gülen Cemaati’nin lideri Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeden haberdar olduğunu öne sürdüğü 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Ben sonradan öğrenmiştim” açıklamasına yanıt verdi.

Davutoğlu, “Fethullah Gülen ilk yaptığım görüşmeden Sayın Abdullah Gül’ün haberi vardı. Gitmeden önce de, dönüşte de kendisine bilgi verdim” dedi.

'GÜL'DEN İZİNSİZ HİÇBİR YERE GİTMEDİM'

Davutoğlu "Pensilvanya ziyaretiyle ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a bilgi vermişmiydiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

DAVUTOĞLU, GÖRÜŞMEDE GÜLEN'E NE DEDİ?

Davutoğlu görüşmede Gülen'e ''Türkiye'ye dönmeniz, iletişime açık olmanız şüpheleri giderir. Türkiye'de olmamanız iletişimi zorlaştırıyor" dediğini de aktardı. Nezaket çervesinde görüşlerini aktardığını söyleyen Davutoğlu, "Paralel yapı bu görüşmeyi kaydettiyse açıklasınlar" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret ettiğine dair iddiaları yanıtlayan Başbakan, 2013 yılında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bilgisi dahilinde Gülen’i ziyaret ettiğini savunmuştu.

Türkiye’ye dönmesini istediğini Gülen’den ‘şimdi vakti değil’cevabını aldığını söyleyen Davutoğlu, “O zaman fark ettim ki ‘şimdi değil’ demekle zamanı bekliyordu. Aralık ayında yapılacaktı darbe, neredeyse Humeyni’nin İran’a döndüğü gibi dönecekti” demişti.

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, söz konusu görüşmeye ilişkin bir soruya, “Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim” yanıtını vermişti.

''SÜREÇ DURDU DEMEK DOĞRU DEĞİL''

Çözüm sürecinin topluma mal olduğunu söyleyen Başbakan, "süreç durdu" demenin doğru olmadığını belirtti.

''6-7 EKİM OLAYLARI OLMASAYDI...''

Davutoğlu, "6-7 Ekim olayları olmasaydı süreç yıl sonuna kadar tamamlanabilirdi" diye konuştu.

''PSİKOLOJİK VE YASAL EŞİKLER AŞILDI''

Bu konuda psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını söyleyen Davutoğlu "Aşamadığımız tek şey HDP ile Kandil'in sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası" değerlendirmesinde bulundu.

''GEZİ'DEN SONRA KANDİL SÜREKLİ ERTELEME GÜNDEME GETİRDİ''

PKK'nın 2013 Mayıs'ında silah bırakması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu, "O zaman da Gezi olayları çıktı. Gezi'den sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi" diye konuştu.

''HDP VE PAYDAŞLARI YOL AYRIMIMDA''

Başbakan, HDP'nin ve paydaşlarının yol ayrımında olduğunu söyleyerek "Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır" dedi.

''KİMSE TEREDDÜT ETMESİN''

Davutoğlu "Çözüm süreciyle ilgili kimse tereddüt etmesin. HDP'nin seçimden sonra barajı aşamazsa bir meşruiyet tartışması açması da doğru olmaz" ifadesini kullandı.

MUHALEFETİN SEÇİM VAATLERİNİ DE ELEŞTİRDİ

Muhalefetin seçim vaatlerini de eleştiren Davutoğlu "Hayal satarak hayali iktidar peşindeler" dedi.

''BİRİNCİ PARTİ OLAMAZSAM KOLTUĞA YAPIŞMAM''

Davutoğlu, 7 Haziran için başarı kriterini ise birinci parti ve iktidar olarak açıkladı. "Birinci parti olamazsam koltuğu yapışmam" diyen Başbakan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'tan da aynı kriteri beklediğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler