HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni bakanlar listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan yeni bakanlar listesi onaylandı ve yeni bakanlar belli oldu. Yen, bakanlar listesinin en çok konuşulan ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak oldu.

Yeni bakanlar listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçti

1 Kasım'da gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından AK Parti 317, CHP, 134, HDP 59, MHP 40 milletvekili çıkardı. Seçim sonuçlarının ardından milletvekili yemin töreni nedeniyle toplanıldı ve Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Oylamaya göre 26. Dönem'in TBMM Meclis Başkanı AK Parti'den İsmail Kahraman oldu. Son olarak da hükümetin kurulması ve yeni bakanlar listesinin belirlenmesi için bir araya geldi.

1 Kasım Genel Seçimleri'nin ardından 64'ncü Hükümet'te yer alacak isimler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu saat 11.45'de kabul ettiği görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu kabul etmesinin ardından gerçekleştirilen görüşmede yeni kabinenin sunumu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 11.00’de başlaması öngörülen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi, Suriye sınırında savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaklaşık 50 dakika geç başladı. Yaklaşık iki saat süren görüşme saat 13.30 sıralarında sona erdi. Görüşmede Davutoğlu'nun yeni bakanlar listesinin Erdoğan'ın onayına sundu ve ardından kabinede yer alacak isimleri açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır" denildi. Yeni bakanlar listesine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak oldu. MHP'den ayrılan Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı görevini üstlenirken kulislerde dolaşan iddialar doğru çıktı ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş oldu. Ali Babacan ise yeni bakanlar listesinde yer almadı.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklamadan satır başları:

Seçimlerimiz barış içinde yüksek katılım anlamında da büyük bir demokratik olgunlukla geçmiştir. Aziz milletimize şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünyada bugün çok az ülkede görülecek bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir kez daha bu seçimlerin ülkemize milletimize ve bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimiz TBMM başkanımızı seçti. Sayın İsmail Kahraman TBMM Başkanı seçildi.

Yeni kabinenin birinci misyonu milleti temsil etmek, ikinci misyonu millete hizmet etmek, üçüncü misyonu ise ülkemizi gelecek nesillere taşımaktır. Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi bütünüyle yansıttı.

İŞTE 64. DÖNEM HÜKÜMETİ YENİ KABİNE

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler