HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu'ndan valilere gizli terör genelgesi

Doğu ve Güneydoğu’da PKK terörünün artması üzerine hükümet terörle mücadelede yeniden Kara Kuvvetleri’ne bağlı askerin devreye girmesi için düğmeye bastı.

Başbakan Davutoğlu'ndan valilere gizli terör genelgesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzası ile 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, PKK terörü ve toplumsal olaylara müdahale için tugaylardan asker çağrılabileceği bildirildi.

Valilerin hangi tugayları göreve davet edeceği bilgisi de verildi. Askeri kaynaklara göre, genelge, sadece Doğu ve Güneydoğu’daki iller için değil. Batı’daki illeri de kapsıyor. Genelgenin yasal altyapısı, 2013’te yürürlüğe giren ve valilere toplumsal olaylara müdahale konusunda askeri birlikleri göreve çağırma yetkisi veren 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’na dayanıyor.

Asker toplumsal olaylara müdahale için de devrede olacak
Başbakan eş zamanlı olarak askere de yazılı bir talimat gönderdi. Davutoğlu'nun gönderdiği talimatın yasal altyapısı 2013 yılında gizli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren ve valilere toplumsal olaylara müdahale konusunda askeri birlikleri göreve çağırma yetkisi veren 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na dayandığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tümünde el yapımı patlayıcı bulmak için arama tarama faaliyeti başlattı.

Hükümet kaynakları HDP'li belediyelerin kendi sınırlarındaki yollara kalın asfalt döşediğinin tespit edildiğini söyledi. Yolların yanı sıra yamaçlara da döşenen asfaltlı bölgelerin kazılarak arama tarama çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.
Ve Dağlıca... Hain saldırının ardından operasyonlar sürdü. Edinilen bilgiye göre Dağlıca'da hava kuvvetlerine ait uçaklar bir saat süreyle terör örgütü PKK'ya ait hedefleri vurdu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler