HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan: 'Bir anda söylenirse olmaz'

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Sabır gerektirir, bir anda söylenirse olmaz" dedi.

Başbakan Erdoğan: 'Bir anda söylenirse olmaz'

Erdoğan, Twitter konusunda ise, ''Verdikleri sözleri yerine getirmezlerse aynı noktadayız, gereğini yaparız'' diye konuştu.

Meclis Fuaye Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan siyasiler birbirinden önemli açıklamalar yapıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylık tartışması için, "Muhalefet destek vermezse de biz Meclis'e getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kişisel kararım olmayacak. Herkese, her kesime sorulacak" dedi. Erdoğan, ''Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan ile normalleşme olmaz'' diye konuştu.

1 MAYIS AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istemesiyle ilgili olarak ise, "Taksim konusunda geri adım yok. Kimsenin bayramı zehir etmeye hakkı yok" dedi

"UMARIM UZATTIĞIMIZ EL HAVADA KALMAZ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Lideri Bahçeli'yle kısa süreli sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Gazetecilerin Gül'e, Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği şantaj kasetlerini sorması üzerine ise Gül yanıt vermedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu da, "Tarih siyah beyaz değildir. Herkes acıları paylaşma erdemini göstermeli. Umarım uzattığımız el havada kalmaz. Türkiye baskılar altında açıklama yapmaz, açıklama konjonktürel değildir" açıklamasını yaptı. Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi'ne operasyon iddialarının da gerçek dışı olduğunu söyleyerek, bunun rutin bir sevkiyat olduğunu ifade etti.

BAHÇELİ: BİZİM ÜSLUBUMUZDA YOK

Resepsiyona ilk gelen isim MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili söylediği, "ters köşe olabilir" sözlerine Bahçeli, "Bizim böyle bir üslübumuz yok. Ters köşe, düz köşe üslübumuz yok. Yasal koşullara bakarak Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz diyorum" yanıtını verdi. Bahçeli, "Sizin Köşk adayınız ne zaman belli olacak" sorusuna, "İleriki günlerde belli olacak" dedi. Bahçeli, iktidar ya da muhalefet kimin ne aday çıkardıklarını görmek istediklerini söyledi. "Muhalefetle ilgili ortak bir aday düşünür müsünüz" sorusuna ise, Bahçeli, ''Bunlar çok erken sorular'' karşılığını verdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan dolayısyla verdiği resepsiyon bu yıl öncekilerden farklı olarak Meclis Tören Salonu'nda değil, Fuaye Salonu'nda yapılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiği törende çok sayıda eski yeni milletvekili ve bürokrat bulunuyor. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, "Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ters köşe olursunuz" sözlerine, ''Ne söylediğini bilmiyor ki, sağım solum belli olmaz dediğine göre kafasında bir şey yok anlaşılan'' yanıtını verdi.

MECLİS'TE BERKİN ELVAN MESAJI

Kılıçdaroğlu, bugün Berkin Elvan'ı anmak isteyen çocuklara yapılan polis şiddetini de eleştirerek, ''Benzer ölümler olmasın diye bugünü ona adadım. Çocuklar sevilmek ister, hele de böyle bir çocuk bayramında olacak iş değil" dedi. Kılıçdaroğlu, Köşk adayının sorulması üzerine ise, her parti kadar bekleyerek adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 1915 olaylarıyla ilgili sözleriyle ilgili bir yorum yapmadı ve bununla ilgili yarın Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un bir açıklama yapacağını söyledi.

En Çok Aranan Haberler