HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı İşler: Savaşa girme gibi bir hevesimiz yok

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bizim savaş çıkarma gibi, savaşa girme gibi bir hevesimiz yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Suriye uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bizim savaş çıkarma gibi, savaşa girme gibi bir hevesimiz yok. Biz durduk yere böyle bir şey yapabilir miyiz? Ama sınırımızı gelip ihlal ederse gerekli karşılığı alır" dedi.

Gölbaşı'nda seçim çalışmalarına katılan İşler, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İşler, sınır ihlali yapan Suriye uçağının uyarılmasına rağmen geri dönmemesi nedeniyle düşürüldüğüne dikkat çekerek, "Bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu hem Suriye'ye hem de bütün dünyaya göstermiş olduk. Sınırlarımızın ihlaline yönelik bir takım girişimlere müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorduk ama bu sefer eylemle fiiliyata geçirmiş olduk" dedi.

İşler, CHP'den yapılan açıklamalara tepki göstererek, "Adeta bizi suçlayarak böyle açıklamalar yapmasını doğrusu milletin takdirine bırakıyorum. Onlar açısından bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Bizim savaş çıkarma gibi, savaşa girme gibi bir hevesimiz yok. Bunu herkesin, milletin bilmesi lazım. Ama sınırlarımızı konusunda da son derece kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekmektedir. Aynı şey orada Süleyman Şah Türbesi için de geçerli. Oradaki Türk toprağına herhangi bir saldırı olduğu zamanda en şiddetli bir şekilde karşılığını alacaklardır" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un açıklamalarının hatırlatılması üzerine İşler, "Biz Beşşar Esad'a seçimden önce mesaj göndererek gelin bizim sınırlarımızı ihlal mi edin dedik? Ama Kılıçdaroğlu birkaç gün önce işte bu tip gelişmeler olabileceğini söylediler. Bir defa onlar o bilgileri nereden alıyorlar. Esad'la biliyorsunuz bunlar kol kolalar. Kendileri bir takım irtibatları var. Paralel çeteyle irtibatları var. Umut Oran'ın yaptığı açıklamalarda zaten onun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ülkenin barışından, huzurundan, istikrarından başka hiçbir şey istemiyoruz. Biz durduk yere böyle bir şey yapabilir miyiz? Ama sınırımızı gelip ihlal ederse gerekli karşılığı alır" şeklinde konuştu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler