HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak

İki yakayı deniz tabanının altından ilk kez birbirine bağlayacak karayolu tüneli, 20 Aralık'ta açılacak. Müjdeli haberi Binali Yıldırım verdi

Başbakan Yıldırım: Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak

İstanbul trafiğindeki yoğunluğu azaltmak için İstanbul'da son zamanlarda bir çok proje yapıldı. Onlardan biri de Avrasya Tüneli. Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuştu. Projenin açılış tarihini verdi. Toplam uzunluğu 14,6 kilometrelik olan güzergahın trafiğe çözüm bulması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını söyledi.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* 2018'in en geç sonunda artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı'ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz.

İSTANBUL ÇUKUR ÇAMUR DİYE ÖZETLENİYORDU

* İstanbul 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez, ama bizim yaşımızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. İstanbul çukur çamur diye özetleniyordu. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi 'Bu İstanbul'un hak ettiği bir şey değil' dedi. İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım dedi, siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının daimi hizmetlere yerini bırakmasıdır. Kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim.

* Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.

26 AĞUSTOS'TA KÖPRÜ AÇILACAK

*Yetmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız. İstanbul'u komşu kapısı yapacak, İstanbul İzmir otoyolu ve Osman GaziKöprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız, hepinizi bekliyorum. Orada köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız.

* İstanbul-Ankara hızlı treni, yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu, bilin bakalım. Kanal İstanbul! İstanbul 2. boğazına kavuşuyor. Bir yetmez, ikinci boğaz geliyor! Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı bitti, bir kısmı bitecek. Hiç başlamayan bir tane var.

İSTANBUL'U 999 KİLOMETRE METRO AĞIYLA KAPLAYACAĞIZ

* Şimdi Ahmet Arslan var, arslan gibi bir bakan. O bayrağı devraldı, Kanal İstanbul'u yapar, trafik sorununu da en aşağı seviyelere düşürür.

* Metrolar yapılıyor, 1994'te yarım yamalak 45 kilometre metro vardı. Bugün, 146 kilometre metro hattı çalışıyor. Nereden çalışıyor? Söğütlü çeşme'den biniyorsunuz, Sirkeci'ye geliyorsunuz, İstiyorsanız diğer raylı sisteme biniyorsunuz... Olmadı buradan şimdi İDO iskelesinden bineceksiniz yukarıya, yukarıdan yine Doğu-Batı istikametinden giden diğer raylı sistemlerle örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometre yol gideceksiniz. Dünya şehri İstanbul'u 999 kilometre metro ağıyla kaplayacağız. Bir de benden olsun bin olsun.

1 MİLYAR 200 MİLYON

* Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılınca ikinci köprüdeki kamyonların hepsi oraya geçecek. Avrasya yapılacak, yıl sonunda açılıyor biraz da oradan rahatlayacağız. Yarım kalan banliyo hatları tamamlanınca yine rahatlama olacak. 5 yıl içerisinde bu hatta tasarruf 350 milyon trilyon, yapım bedelinin üçte biri kadar. Buraya 1 milyar 200 milyon bir harcama yapacağız. Büyük bir proje.


Tünelden yılda 40 milyon aracın geçmesi öngörülüyor. Tünelden geçiş ücreti ise 5 dolar + kdv olacak.

TERÖR KONUŞMASI

* Dün Van'daydık. Van'da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hasret giderdik. Teröre inat kardeşliğimizi en iyi orada ortaya koyduk. Gençler bu terörün tuzağına aldanmayın. Gelin ananızın, babanızın kucağına, devletinizin sıcak karşılamasına, çünkü bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yolculuk umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi hiç uğruna, umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim. Enerjimizi birleştirelim, kardeşliğimizi pekiştirelim. Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru el ele kol kola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var, bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım. Barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım. Bu mübarek ayda, ramazanda, bu terör örgütlerinin görüyorsunuz hiçbir kutsalı yok. Bunlar insanları gözünü kırpmadan öldürüyorlar. Şehitler ölmez, şehitler bizim kalbimizin merkezinde. Onlar bu milletin geleceği için, bu vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Onlar bu ay yıldızlı bayrağın daha yücelere çıkması için, dalgalanması için şehit oldular. Onlar bizim kalbimizin en güzel köşesinde yaşamaya devam ediyor. Bütün bu işleri niye yapıyopruz? İnsanımız için yapıyoruz, ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için yapıyoruz. Çünkü elde var bizde niye yok diye yerinmemek için yapıyoruz. Onlar yaparsa biz daha iyi yaparız.

* İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullara da buradan duyuruyorum, hayırlı uğurlu olsun.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler