HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İspanya Kralı 6. Felipe'ye Barcelona saldırısı telefonu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona'da 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili olarak İspanya Kralı 6. Felipe'ye gönderdiği taziye mesajında, olayda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti. Başbakan Binali Yıldırım da yayınladığı mesajda, İspanya'nın Barcelona kentinde bugün gerçekleştirilen saldırıları nefretle kınadı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur terör saldırısını kınadığı mesajında, olayda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

"Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha gözler önüne seren ve sadece İspanya’ya değil, tüm insanlığın ortak değerlerine yöneltilmiş olan bu saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dost İspanya halkının acısını yürekten paylaştığını ve müttefik İspanya ile bu zor gününde tam bir dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Kral 6. Felipe'nin şahsında tüm İspanyol halkına taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başbakan Yıldırım, İspanya'nın Barcelona şehrinde yaşanan terör saldırısına ilişkin mesaj yayımladı.

Barcelona'daki menfur saldırıları derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Yıldırım mesajında, "İnsanlığı ve evrensel değerlerimizi hedef alan bu alçakça saldırıları nefretle kınıyoruz. Dost İspanya halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelede, dostumuz ve müttefikimiz İspanya ile iş birliği ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BARCELONA SALDIRISI

İspanya'nın Barcelona kentindeki turistik Las Ramblas bölgesinde bir araç kalabalığı ezdi. Hükümet yetkilisi 13 kişinin öldüğünü, en az 100 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Yerel medyanın aktardığına göre bazı sivillerin yaralandığı olay sonucu Barcelona polisi, halkın bölgeden uzak durmasını istedi.

Minibüs sürücünün aracı terk edip koşarak kaçtığı öğrenildi. Görgü tanıkları bu şahsın, 170 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi. Katalan acil servis yetkilileri, bölgedeki metro istasyonlarının boşaltılmasını ve kapatılmasını istedi. Bölgedeki taksiler, camlarına 'Taxi S.O.S" yazarak, bölgenin acilen tahliye edilebilmesi için vatandaşları ve turistleri ücretsiz taşıdı.

İspanyol medyası, silahlı iki kişinin bir restorana girdiğini iddia etti. El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bir barı bastığı, içeriden silah sesleri geldiğini söyledi. İngiliz basını, içeride rehinelerin olduğu iddia etti. Barcelona polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı. Terörle mücadele ekipleri uzun namlulu silahlarla bölgede helikopter destekli operasyon başlattı. Terör örgütü IŞİD'in haber ajansı Amaq, Barselona'daki saldırıyı üstlendiklerini açıkladı.


En Çok Aranan Haberler