HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım, muhtarlarla buluştu

Binali Yıldırım: (3) - "Terörden beslenen siyasete dur deme vakti geldi. Milletimizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ülkemiz sınırları ötesinde sözde Kürt devleti kuracam diye Kürtlerin kanı ve canı üzerinde ülkemize bedel ödetenlere en iyi cevabı bu seçimlerde milletimiz verecek"

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Milletimizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Ülkemiz sınırları ötesinde sözde 'Kürt devleti kuracam' diye Kürtlerin kanı ve canı üzerinde ülkemize bedel ödetenlere en iyi cevabı bu seçimlerde milletimiz verecek." dedi.

İzmir'deki bir otelin kongre merkezinde muhtarlarla buluşan Başbakan Yıldırım, vatandaşın devlete ihtiyaç duyduğunda ilk çalacağı kapının muhtar olduğunu belirterek, mahallede özellikle köylerde devletin bütün kurumlarını temsil ettiğini bildirdi.

Yıldırım, muhtarların işlerini kolaylaştırmak için çabaladıklarını vurgulayarak, muhtarların istek ve önerileri doğrultusunda gereken tedbirleri aldıklarını, takibini yaptıklarını aktardı.

- "Hükümet güvenoyunu sandıkta alacak"

Türkiye'nin 24 Haziran'da önemli bir seçim yapacağına işaret eden Başbakan Yıldırım, geçen yıl yapılan halk oylamasına sunulan anayasa değişikliklerinin bu seçimle birlikte uygulamaya gireceğini kaydetti.

Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinde hükümetin sandıkta kurulacağını, güvenoyunu sandıkta alacağına değinerek, "Güven oylaması milletin bizatihi kendisi tarafından yapılacak. Demokraside katılımcılığı temsilde adaleti en üst düzeye çıkaran bir süreci başlatıyoruz. Böylece işler daha hızlı yürüyecek, bürokrasi daha hızlı çalışacak. Vatandaşın arzu ettiği hizmet en güzel şekilde yapılacak." diye konuştu.

Muhtarların ferasetine güvendiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Eminim milletimiz, muhtarlarımızla Türkiye'yi eski sisteme döndürmek isteyenlere değil, ileriye götürmek isteyenlerle birlikte yol yürümeye devam edecektir. Yapılana çamur atana, işleyeni bozana değil iş üretene, hizmet edene ve yatırım yapana milletimiz bugüne kadar hep destek oldu, yanında oldu. Terörden beslenen siyasete dur deme vakti geldi. Milletimizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ülkemiz sınırları ötesinde sözde 'Kürt devleti kuracam' diye Kürtlerin kanı ve canı üzerinde ülkemize bedel ödetenlere en iyi cevabı bu seçimlerde milletimiz verecek."

- "İzmir'e olan sorumluluğum devam ediyor"

Başbakan Yıldırım, başbakanlığının bu seçimlerde sona ereceğini hatırlatarak, "Ama İzmir'e olan sorumluluğum devam ediyor. Hem de artarak devam ediyor, bu makamlar gelip geçicidir ama İzmir milletvekili olarak ben bana destek veren hemşehrilerimin her türlü sorunuyla bundan sonra da daha artan bir şekilde ilgileneceğim, bunu bilmenizi istiyorum. Bunun için daha çok vaktimiz olacak daha çok bir araya geleceğiz, daha çok dertleşeceğiz. İzmir için hayallerimizi hayata geçireceğiz." dedi.

AK Parti iktidara geldiğinde muhtarların en önemli problemleri arasında sosyal güvenlik hakları ve maaş olduğuna işaret eden Yıldırım, bunlara duyarsız kalmadıklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla önce ücretlerde iyileştirme yaptıklarını, daha sonra da muhtarların sosyal güvenlik primlerini ödemeye başladıklarını anlattı.

Yıldırım, Türkiye'de bulunan 50 bin 253 muhtar için özel bir daire kurulduğunu bunun yanı sıra muhtar bilgi sisteminin hayata geçirildiğini aktararak, "Bilgileri direkt oraya aktarıyorsunuz. Kurulan bu daire bu bilgileri işliyor, size dönüş yapıyor. Şu ana kullananlar için söylüyorum, müracatların yüzde 87'si olumlu sonuçlanmış." ifadelerini kullandı.

E-devletin büyük kolaylıklar sağladığını bildiren Yıldırım, "Bir çok işler e-devlet'ten yapılıyor ama biraz muhtarların aleyhine oldu. Eskiden kağıtlar filan veriyorduk, oradan üç-beş kuruş alınıyordu, o azaldı." diye konuştu.

Muhtarların çeşitli sorunlarını aktarması üzerine Başbakan Yıldırım, bu sorunlarla ilgili gerekli kişilere talimatların verileceğini vurguladı.

Yıldırım, muhtarların şehir içi ulaşımının ücretsiz olmasına yönelik bir talebi üzerine, "Şehir içi ulaşımını gündeme aldık, hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından muhtarların talep ve önerilerini dinledi.

(Bitti)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler