HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'dan son dakika açıklama: İdlib'te güvenliği sağlayacağız

Başbakan Binali Yıldırım son dakika yaptığı açıklamada, "Rusya ile birlikte çalışıyoruz. İdlib'de güvenliği sağlayacağız" dedi. Başbakan, konuşmasının ardından kabine üyelerini yanına alarak bu kez kampa takılanların sorularını yanıtlayarak genel bir istişare ve değerlendirme yaptı.

Başbakan Yıldırım'dan son dakika açıklama: İdlib'te güvenliği sağlayacağız

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin Afyon'da düzenlenen kampta milletvekilleriyle görüştü. 'Rusya ile beraber çalışıyoruz, bölgede güvenliği sağlayacağız' dedi.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım, konuşmasında, İdlib’te güvenliğin sağlanacağını ve Rusya ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Yıldırım’ın ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu İdlib operasyonuna yönelik atılması muhtemel adımları ve Türkiye’nin operasyondan beklentilerini anlattığı öğrenildi.

Yıldırım’ın terörle mücadele konusunda parti teşkilatlarının bölgedeki çalışmalarına önem verdiği kaydedilerek, her konuda olduğu gibi bu konuda da bütün teşkilatlara güveninin tam olduğunu belirttiği öğrenildi.

İDLİB'DE DÜN NELER YAŞANDI?

Suriye'deki terör örgütü El Kaide bağlantılı El Nusra’nın devamı olan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ile Ahrar’uş Şam’ın kontrolünde olan Suriye’nin Türkiye’ye komşu İdlib kentine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri girdi.

Türkiye’nin desteklediği ÖSO güçleri, gruplar halinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ve Fırat Kalkanı Operasyonu’yla terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Azez bölgesinden İdlib’e doğru harekete geçti.

Türkiye’de eğitilen ÖSO güçlerinin ilk işi Cilvegözü’nün Suriye tarafındaki Bab el-Hava Sınır Kapısı oldu. TSK destekli ÖSO güçleri, Heyet Tahrir el-Şam ve Ahrar’uş Şam güçlerinin kontrolündeki kapıyı kısa sürede ele geçirdi. ÖSO güçleri ardından İdlib’in merkezine doğru ilerlerken, sınırın güvenlik kontrolünü TSK aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler