HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'dan son dakika seçim barajı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'deki ziyareti sırasında seçim barajıyla ilgili açıklama yaptı. Son dakika habere göre, Başbakan yıldırım "İstikrara için önemli, seçim yasasıyla görüşülebilir. Baraj seçim sistemiyle topyekün gündeme gelmeli" dedi. Açıklamasında ABD ile ilişkilerin iyi düzeyde olmadığını belirten Yıldırım, "Ciddi sorunlarımız var" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan son dakika seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleri üzerine ABD'de son dakika açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir" dedi.

"HER TÜRLÜ ÖNERİYİ DEĞERLENDİRİRİZ"

Başbakan Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bu konular diğer partiler tarafından gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, değerlendiririz. Artılarıyla, eksileriyle değerlendirir, karar veririz. Yani tek başımıza değiliz ki 'kalksın, artsın, eksilsin' demek çok anlamlı olmaz.

"ZAYIF İKTİDARLAR DÖNEMİNİN SONA ERECEĞİNİ SÖYLEDİK"

"Seçim kampanyamızda doğrusunu isterseniz seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadık. Anayasa değişikliği kampanyasında bu sistem değişikliği ile Türkiye’de sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin başlayacağını, artık zayıf iktidarlar döneminin sona ereceğini söyledik."

"AMERİKA İLE CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR"

"Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız."

"DEĞİŞİKLİK TEKLİFLERİ MECLİS'E GETİRİLECEK VE GÖRÜŞÜLECEK"

"Uyum yasalarıyla ilgili hazırlık çalışmaları şu anda devam ediyor. Her parti kendi açısından bir hazırlık çalışması yapıyor. AK Parti'de oluşturduğumuz bir komisyon var. Bu komisyon şimdi tüm mevzuatı tarıyor. 16 Nisan referandumundan sonra yapılan değişikliklere uygun bir şekilde hangi kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğinin taramasını yapıyor. Bunlarla ilgili değişiklik teklifleri Meclis'e getirilecek ve görüşülecek"

"BUNDAN SONRA BEKLENTİMİZ ABD'NİN HAREKETE GEÇMESİDİR"

"(FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebi) Bizim tarafımızdan bütün her şey, eldeki bütün bilgiler, belgeler gönderildi. Bu bakımdan yeni bir belge sunma ihtiyacı yok. Gereğinden fazla da belge sunuldu diyebilirim. Bundan sonra bekletimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilgili makamlarının harekete geçmesidir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler