HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'a görkemli karşılama

Başbakan Erdoğan'ı karşılamak isteyen vatandaşlar Atatürk Havalimanı’na akın ediyor. Kalabalığın gecenin ilerleyen saatlerinde artması üzerine Aksaray metro sefeleri 04.00'e kadar uzatıldı.

Başbakan'a görkemli karşılama

Tunus'taki resmi ziyaretlerini tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye döndü. Büyük bir kalabalık Başbakan Erdoğan'ın havalimanında dışarıya çıkmasını bekliyor. Başbakan Erdoğan'ı bekleyen grup, "Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma", "Polise uzanan eller kırılsın", "Tayyip sana canımız feda" ve "Geliyor, geliyor büyük usta geliyor" şeklinde sloganlar atıyor.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/erdogan-icin-ataturk-havalimaninda-karsilama/11978/1668880)

[

](https://www.mynet.com/erdogandan-tunusta-gezi-aciklamasi-110100700970?utm_source=mynet_homepage)

AK PARTİ'Lİ ÇELİK "KARŞILAMAYA GİTMEYİN" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU
Sık sık, Başbakan Erdoğan lehinde sloganlar atan grup, Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Erdoğan’ın posterlerini taşıyor. AK Parti’nin seçim otobüsünün de alana geldiği karşılama töreninde Başbakan Erdoğan’ın bir açıklama yapması bekleniyor. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan bir basın toplantısı düzenlemeyecek. Türkiye geneline yayılan Gezi Parkı olaylarındaki polisin müdahalesi ise “Polise uzanan eller kırılsın” sloganları ile destekleniyor. Bakanlar da alana gelirken coşkulu kalabalığın alana sığamayacağı tahmin ediliyor.
Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın dönüşü ile ilgili sorulan bir soruya, “Ak Partiye gönül verenlere sesleniyorum. Hiç kimse durumdan vazife çıkartıp gidip Başbakan'ı karşılamasın. Sayın Başbakan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. İstanbul teşkilatımızın da böyle bir şeye ihtiyacı yok.Varsayalım ki iki grup karşılaştı. Hiçbir para pul falan bir insanın hayatına değmez. Siyaset vatandaşın mutluluğunu en üste çıkartma sanatıdır” açıklamasında bulunmuştu.

DAVOS DÖNÜŞÜ DE BÖYLE KARŞILANMIŞTI
Başbakan Erdoğan, 30 Ocak 2009’da Dünya Ekonomik Forumu'ndaki Gazze ile ilgili bir panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e ve panelin moderatörü David Ignatius'a sinirlenmesinin ardından “One minute” tepkisi ile oturumu terk etmişti. Davos’tan da yurda saat 02.30 sıralarında döndüğünde Filistin ve Türk bayrakları ile karşılanan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, dik durduklarını ve dik duracaklarını söyleyerek, "Acaba şu ne der. Bu ne yapar demeyeceğiz. 'Türkiye olmazsa ne yaparız' diye onlar düşünecekler" demişti.

[

****](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http://www.e-carsimiz.net/?ref=mynettxt)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler