HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'dan iftarda sürpriz

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda, Fatih Belediyesi'nin iftarına katılan vatandaşları selamlayarak Ramazanlarını tebrik etti.

İstanbul, (DHA) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; "Bu senenin bir farklılığı var. Kardeşlerim,cumhurbaşkanlığıseçimlerine gidiyoruz. Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ülkemiz için, milletimiziçin hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir olalım, beraber olalım. İnşallah aydınlıkyarınların Türkiyesi'ni, 2023'ün Türkiyesi'ni de farklı bir şekilde inşa edelim""İnşallah Mısır'daki zulümler bitsin. İnşallah Suriye'de ölümler bitsin. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de huzur içinde yaşayabilecekleri ramazanlara ulaşsın. İnşallah Irak'taki katliamlar da dursun. İnşallah Irak'taki kardeşlerimiz de o mutlu yaşayabilecekleri günlere en kısa zamanda kavuşsunlar" "Bu akşam ilk iftarı yapıyoruz. İftarınız mübarek olsun. Rabbim iftarlarınızı kabul etsin. Sizlerle böyle anlamlı bir ayın içerisinde, anlamlı bir akşamda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda, Fatih Belediyesi'nin iftarına katılan vatandaşları selamlayarak Ramazanlarını tebrik etti.Başbakan Erdoğan, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu edebi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Hoşgeldiniz. Bu akşam ilk iftarı yapıyoruz. İftarınız mübarek olsun. Rabbim iftarlarınızı kabul etsin. Sizlerle böyle anlamlı bir ayın içerisinde, anlamlı bir akşamda bir arada olmanınmutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"RABBİM BU RAMAZANI ŞERİFİ MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE VESİLE KILSIN"

Sultanahmet Meydanı'nda Türkiye'den vatandaşlarla dünyanın değişik yerlerinden gelen misafirlerin iftar sofralarını paylaştığını belirten Erdoğan, "O bakımdan bu akşam çok anlamlı ama bilesiniz ki bu ay aynı zamanda bu sofrada bizim bulduklarımızı bulamayanların düşünülmesinin gerektiği bir aydır" dedi.Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Fakir fukaranın, garip gurabanın düşünülmesi gereken bir aydır. Çünkü bizim bulduklarımızı bulamayanlar var. Onun için de zenginlerin, fakirlerihatırlamasının en önemli işaret fişeği, işte ramazan ayıdır. Kardeşlerim ben sizin şu andaki birliğinizi, beraberliğinizi, bütünlüğünüzü ayrıca kutluyorum. Ayrıca bundan dolayı tebrik ediyorum. Rabbim bu ramazanı şerifi milletimizin birliğine vesile kılsın. Tüm insanların birliğine, beraberliğine vesile kılsın.Tüm İslam dünyasının birliğine beraberliğine vesile kılsın"

"ZULÜMLER BİTSİN"

Mısır, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelere de değinen Başbakan Erdoğan, "İnşallah Mısır'daki zulümler bitsin. İnşallah Suriye'de ölümler bitsin. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de huzur içinde yaşayabilecekleri ramazanlara ulaşsın. İnşallah Irak'taki katliamlar da dursun. İnşallah Irak'taki kardeşlerimiz de o mutlu yaşayabilecekleri günlere en kısa zamanda kavuşsunlar. Aynı temennim Libya içindir. Aynı temennim Myanmar içindir. Dünyanın neresindeolursa olsun, nerede bir zulüm varsa o zulümlerin sona ermesi temennimiziyenilemek istiyorum. Bu duygular içinde ramazan-ı şerife nasıl bu şekildebaşladıysak, bir duayla ya Rab bizleri Ramazan Bayramı'na da aynı şekilde bayram sevincini ülkemizde ve tüm dünyada yaşayabilecek şekilde eriştir." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da Erdoğan, "Bu senenin bir farklılığı var. Kardeşlerim,cumhurbaşkanlığıseçimlerine gidiyoruz. Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ülkemiz için, milletimiziçin hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir olalım, beraber olalım. İnşallah aydınlıkyarınların Türkiyesi'ni, 2023'ün Türkiyesi'ni de farklı bir şekilde inşa edelim" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirmesinin ardındanBirlik Vakfı'nın iftarına katılmak üzere meydandan ayrıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler