HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'ın belalıları

Başbakanlık’ta yaşanan silahlı saldırı sonrası Başbakanlık korumalarına, ‘Başbakan’ın belalıları’ listesi dağıtıldı.

Başbakan'ın belalıları
Erdoğan’ın dün Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi karşılama töreni öncesinde çok sıkı güvenlik önlemi alındı. Başta Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal olmak üzere 32 koruma görev yaptı. Korumalara da bir liste dağıtıldı. Bu listede, deneyimli korumaların “Erdoğan’ın belaları” dediği kişilerin isimleri yer aldı. İki ay önce göreve başlayan yeni korumaların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlandığı öğrenilen listede 2 önemli isim dikkat çekiyor.
[ ****](https://www.mynet.com/oglumuzu-oldurmediginiz-icin-tesekkurler-110100660321)

[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/basbakan-10-metre-uzaktaydi-zanlinin-babasi-konustu/10928/983989/)
Bunlardan en önemlisi Adnan Yıldırım. Başbakan’ın sadece Ankara değil, Ankara dışındaki programlarını da büyük bir titizlikle izleyen Yıldırım, halkın arasına girip bağırmasıyla ünlü. Yıldırım, sevgilisinin eşini öldürdüğü için müebbet hapis cezasına mahkûm edildiğinden artık korumaların dikkat etmesi gereken isim olmaktan çıktı. Erdoğan’ın 2’nci belalısı ise Nuri Başkapan.
**ERDOĞAN: TANIRIM**
Başbakan Erdoğan önceki gün Başbakanlık’ta kuru sıkı tabancayla 3 el ateş eden Nuri Başkapanı tanıdığını belirterek, “Daktilo atanlara benzemez. Belediyeden beri tanırım, evse ev, işse iş verdik. Bunlar akıllı. Nereden ne geleceğini biliyorlar. Hepsi hikaye” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Başkapan’a bir hafta önce iş bulduğunu, 1500 lira aylıklı işi beğenmediğini söyledi.
**BAŞBAKAN’A HAYRANIM**
Başkapan, ifadesinde işsiz olduğunu, sesini duyurmak için bu eyleme kalkıştığını öne sürerek, “O benim için büyük bir lider. Kendisine çok büyük hayranlık besliyorum. Başbakan veya başka birine yönelik bir saldırım olmaz. Başbakan için canımı bile veririm” dedi. Bu olayla ilgili tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Başkapan, Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Başkapan, “terör bağlantısı” iddiasıyla 1 saat ifade verdikten sonra savcılıktan serbest bırakıldı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler