HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbuğ: Siz o kararı savunamazsınız

Başbuğ: "Ben onlara acıyayım mı? Kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız"

Başbuğ: Siz o kararı savunamazsınız

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon'un açıklanan gerekçeli kararı için "Ben onlara acıyayım mı? Kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız dedi.

İşte Başbuğ’un konuşmasından satırbaşları:

Engin Alan her zaman olduğu gibi kendi tabiriyle bomba gibi. Biz de kendisini bomba gibi gördük. "Alan kimdir" diye sorarsanız... Ben şöyle tanımlıyorum: Engin Alan 11 yaşında Türk ordusunun şerefli üniformasını giyen ve 40 yıl şerefiyle tamamlayan TSK'ya değerli hizmetlerde bulunan, emekli olduktan sonra MHP'den vekil seçimlerinde aday gösterilen, YSK tarafından seçime girmesinde engel görülmeyen, seçime giren ve Türk halkının oylarıyla vekil seçilen ama bugün Meclis'te bulunmayan tek millet vekili.

"ALAN BU SÜRECİN KAHRAMANLARINDANDIR"

Bugün Engin Alan yaşanılan hukuk cinayetleri süresinde adeta simge olmuş arkadaşlarımızdan birisi. Alan için saydığımız nitelikler TSK mensubu olan diğer arkadaşlarım da aynı niteliklere sahip. Engin Alan bu sürecin kahramanlarından bir tanesi. Bugün Engin Alan’ın ve diğer bütün silah arkadaşlarımızın cezaevlerinde tutsak oluşu sadece onlara yönelik yapılan bir saldırı değildir. Bu TSK’ya ve bunun yanında altını çiziyorum Türk milletinin iradesine yapılan bir saldırıdır.

"SALDIRILAR TÜRK MİLLETİNE YÖNELİK"

Bu saldırılar bu şeyler sadece kişilere değil, Türk milletine yönelik saldırıdır. Artık Balyoz süreci olmak üzere diğer casusluk davaları da dahil olmak üzere tutsak bulunanların artık son noktasındayız diye düşünüyorum. Artık yeter deyin! Bugün Ankara’ya gelirken çok sayıda telefon aldım. Telefonların nedeni de; Kaldırılan tarih olan bir mahkemenin 8 ay sonra açıkladığı gerekçeli karar var. Basından arayarak veya bana ulaşmak üzere arayarak ne düşündüğümü bilmek istediler. Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. Özel yetkili mahkemenin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı da ciddiye almadım. Bana bu soruyu sormayın. Ban lütfen kalkıp bana gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum.

Zamanınızı harcamayın. 16 bin sayfalık gerekçeli karar hazırlamışlar. Ben onlara acıyayım mı kelime bulamıyorum. Sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız.

"ENGİN ALAN'DEN MESAJ GETİRDİM"

Başbuğ'dan sonra konuşan Metin Feyzioğlu şunları söyledi: Engin Alan’dan mesaj getirdim. Sabahat Tuncel'le aynı birebir aynı durumda olduğu halde AYM'nin kendi durumuyla ilgili karar vermediğini not ettiğini kaydetmiştir. Kendiyle ilgili her hangi bir talebinin olmadığını özellikle ifade etmiştir. Kendisini mahkum olarak görmediğini ve zindan da çalışmaya devam ettiğini kaydettmiştir. Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti bu sınavdan da başarıyla çıkacaktır. Balyoz mağdurları mutlaka özgürlüklerine kavuşacaklardır. Benim vasıtamla sizlere iletmemi istemiştir, bana da bu şerefli isteği yerine getirmek kalmıştır. Hurşit Tolon’la ilgili önemli bir husus var.

Bu kargaşada gözden kaçmıştır. Tolon’un tahliyesiyle ilgili tahliye talebinin reddi kararı ibretliktir. Mahkeme başkanı Tolon’un mutlaka tahliye edilmesi gerektiğini belirtirken şunu demiştir: Bu davada tek aleyhinde kanır gizli tanıktır, davanın da sanığıdır. Gizli tanığın söylediği her söz dosyada hiçbir şeyle desteklenmemiştir. Buna rağmen tahliye talebi reddedilmişti. Balyoz’da özgürlük yolunun açılmasını bekliyoruz

BAŞBUĞ’DAN TERÖR SUÇU DEĞERLENDİRMESİ

Ciddiye almıyorum.

En Çok Aranan Haberler