HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbuğ'dan 18 Mart mesajı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 18 Mart Şehitler Günü için bir mesaj yayımladı.

/İSTANBUL, (DHA)- ERGENEKON Davası'nda 7 Mart'ta tahliye edilen Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'ne ilişkin bir mesaj yayımladı.

"BALYOZ" VURGUSU

İlker Başbuğ, avukatı İlkay Sezer aracılığıyla yayımladığı mesajında, "Balyoz Davası" nedeniyle tutuklanan Deniz Kuvvetleri mensuplarına dikkat çekti. Başbuğ, şunları kaydetti:

"18 Mart 1915 günü Çanakkale'de Dünya'nın yenilmez donanması, Türk askeri karşısında yenilmiştir. Deniz harekâtının bu şekilde sonuçlanması Dünya'da büyük bir şaşkınlık yaratmıştır. Bu büyük zaferi kazananları, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere saygı ve şükran duyguları içinde anmaktayız. Bugün 18 Mart 2014. Çanakkale Zaferi'ni kazananların torunları, Türk Donanması'nın en güzide personeli, düzmece ve kirli oyunlarla Balyoz hükümlüsü olarak cezaevlerinde tutsaktır. Türk Donanması'na oynanan bu oyunun hâlâ farkında olmayanları, seyirci kalmaya devam edenleri büyük şaşkınlıkla ve üzüntüyle izlemekteyiz. İlker Başbuğ."

En Çok Aranan Haberler