HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Başka analar ağlamasın, dursun bu kan'

Burdur’a gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin ziyaret ettiği şehit polis memuru Orhan Ayan’ın babası Ali Ayan, "Başka analar ağlamasın dursun artık bu kan. Biz yandık başkası yanmasın.” dedi.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette heyette yer alan sanatçı Kadir İnanır, gözyaşlarını tutamadı.

Mardin’de polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Orhan Ayan’ın merkeze bağlı Aziziye köyündeki baba ocağını ziyaret eden Akdeniz Heyeti çözüm sürecini anlattı.

Akil İnsan Akdeniz Bölgesi Heyeti'nin başkanlığını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şehit Ayan’ın ailesine ekibini tanıttı. Orhan Ayan için okunan Fatiha ile başlayan sohbette sinema sanatçısı Kadir İnanır gözyaşlarına hakim olmadı.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Başkan Hisarcıklıoğlu kanın ve gözyaşının dinmesi için yola çıktıklarını söyledi. Terörün bitmesini isteyen baba Ali Ayan (79), “Birbirimizi öldürmektense kardeş kardeş geçinelim. Her gün millet bağırıyor, ne yapsın hepimiz yanıyoruz. Başkası mahvolmasın, bizimkiler mahvoldu ya.” dedi.

Başka annelerin ağlamamasını isteyen Kezban Ayan ise herkesin kardeşçe, beraber yaşamasını istedi. Baba Ayan bir isteği olup olmadığını soran Hisarcıklıoğlu'na, “Elde fırsat varsa bu terör bitsin. Biz olduk ya başka din kardeşim yanmasın. Bu anarşi önlensin, olmasın.” şeklinde konuştu.

Mahalleli ile sohbet eden Akil İnsanlar Heyeti, şehit annesi ve babasının elini öperek evden ayrıldı.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler