HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkale'de 275 öğrenci 40 gündür okula gidemiyor

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Terazın, İkizdeğirmen, Evbakan, Uğurlu ve Ömerdağ Mahallesi'nde oturanlar, 40 gündür çocuklarını Eşmepınar Mahallesi'ndeki okula göndermiyor

Başkale'de 275 öğrenci 40 gündür okula gidemiyor

Eşmepınar'da bulunan karakolun PKK saldırısına uğradığını, endişe ettikleri için çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını anlatan veliler, kaymakamlığın "İlçe merkezine gelsinler" teklifine de sıcak bakmadı.

Başkale'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Eşmepınar Mahallesi yakınında bulunan Eşmepınar Jandarma Karakoluna bir grup PKK'lı terörist tarafından 6 Ekim'de saldırı düzenlendi. Saldırada 14 asker yaralanırken, çıkan çatışmalarda 3 terörist öldürüldü. Eşmepınar'da oturan öğrenciler okullarına normal olarak devam ederken, Terazın, İkizdeğirmen, Evbakan, Uğurlu ve Ömerdağ mahallelerinde yaşayan 275 çocuk velilerinin aldığı karar nedeniyle okula gitmemeye başladı. Veliler, çocuklarını taşımalı sistemle Eşmepınar'a gönderdiklerini, ancak saldırıdan sonra göndermeme kararı aldıklarını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi. Endişe nedeniyle bu kararı aldıklarını anlatan veliler, çocukların Eşmepınar'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yavuzlar Mahallesi'ndeki okala gönderebileceklerini ifade ederken Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri buna sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Başkale Kaymakamı Abdulselam Öztürk, taşımalı eğitim veren Yavuzlar Mahallesi'ndeki okulun tam kapasite dolu olduğunu, bu nedenle bunun mümkün olmadığını belirtirken, ilçe merkezindeki YİBO'ya getirme fikrine ise velilerin sıcak bakmadığını söyledi.

Başkale Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk de bu konuyu çözüme kavuşturmak için velilerle ve muhtarlarla bir kaç kez görüştüklerini anlattı. Öztürk, "Okul planlarımızı biz sene başında yapıyoruz. Başka okula öğrencileri taşısak mevcut öğrenci sayısı artar, Yavuzlar bunun için uygun değil. Ama bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler