HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkale'de katliam

Van'ın Başkale İlçesine bağlı Erenler Köyü'nde akşam saatlerinde akraba olan iki aile arasında çıkan kavga katliama dönüştü.

Başkale'de katliam

Amca çocuklarının açtığı ateş sonucu 3 kardeş yaşamını yitiririrken, 1 kardeş ile babaları ise ağır yaralandı. Cinayet zanlısı 2 kardeş ise olaydan sonra kaçarken, jandarma yeni bir olay yaşanmaması için köy ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kavga, akşam saatlerinde Başkale ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Erenler Köyün'de meydana gedi. Aralarında daha önceden husumet bulunduğu belirtilen amca çocukları iki aile arasında köy meydanında tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Taş ve sopaların kullanıldığı kavga, ailelerin diğer fertlerinin de katılması üzerine büyüdü. İddiaya göre amca ve kuzenleri tarafından darp edilen İrfan ve Yunus Deli adlı kardeşlerden biri evden aldığı kaleşnikof marka otomatik silahla dehşet saçtı. Kuzenin açtığı ateş sonucu Kadir Deli olay yerinde hayatını kaybederken, kardeşleri Cengiz (38), Abdulkerim (32), Hamit (46) ve babaları Hıdır Deli (65) ağır yaralandı. Olaydan sonra zanlılar İrfan Deli ile Yunus Deli kaçarak izlerini kaybettirdi.

İhbar üzerine jandarma ve sağlık ekipleri köye geldi. Yaralılar Cengiz, Abdulkerim, Hamit ile babaları Hıdır Deli, ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Cengiz ve Abdulkerim Deli'de kurtarılamadı. Durumları ağır olan baba Hıdır ve diğer oğlu Hamit Deli ise, yapılan ilk müdahalenin ardından da Van'a sevk edildi.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede 1 adet kalaşnikof marka otomatik silah ile çok sayıda boş kovan ele geçirildi. Silahı kimin kullandığı henüz belirlenemezken, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Bu arada ikinci bir çatışma yaşanmaması için jandarma, köy ve hastane çevresinde geniş çaplı önlem aldı.

[**

**](https://twitter.com/HaberMynet)

En Çok Aranan Haberler