HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkale'de kavak ağaçları kesiliyor

Başkale ilçesinde polen ve pamukçuk üreterek, bronşit, astım, amfizem ve alerjik hastalıkları tetikleyen kavak ağaçları kesiliyor.

Ziraat Bankası Başkale Şube Müdürlüğü bahçesinde bulunan, mayıs ve haziran aylarında salgıladıkları polen ve pamukçuklarla insan sağlığını olumsuz etkileyen kavak ağaçları, belediyesi ekipleri tarafından kesildi.

Belediye ekiplerine müracaat ederek bahçede bulunan kavak ağaçlarının kesilmesini talep eden Şube Müdürü Şerafettin Şeker, kesilen ağaçlarının yerine meyve fidanı dikerek yeşili koruyacaklarını açıkladı.

Kavak ağaçlarının bu dönemlerde insan sağlığını olumsuz etkilediğini, rüzgarlı havalarda da elektrik tellerine temas ederek kesintilere neden olduğunu anımsatan Şeker, "Zabıta Müdürlüğü ekipleri, güvenlikli bir şekilde ağaçların kesim işlerini yürütüyor. Biz de müracaat ederek bahçedeki ağaçların kesilmesini istedik. Bunların yerine çevreye daha yararlı ağaçların dikimini sağlayacağız. Bize destek veren belediye ekiplerine teşekkür ederim" dedi.

Belediye ekipleri, müracaat ederek kavak ağaçlarının kesilmesini isteyenlere, gereken desteğin verileceğini bildirdi. (AA)

En Çok Aranan Haberler