HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkaleli askerden 5 aydır haber alınamıyor

Malatya'da askerlik yaptığı sırada firar eden Tuncay Turgut'tan beş yıldır haber alınamıyor. Gözüyaşlı aile, oğullarının bulunmasını istedi.

Başkaleli askerden 5 aydır haber alınamıyor

Van'ın Başkale İlçesi'nin Koçdağı mahallesinde yaşayan Turgut ailesi, Malatya'da askerlik yaptığı birliğinden firar eden çocukları Tuncay Turgut'tan geçen 20 Ekim'den bu yana haber alamadıklarını söyledi. Gözüyaşlı anne Hatem Turgutyetkililerden oğlunun bulunması istedi.

Başkale'ye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Koçdağı mahallesinde yaşayan 20 yaşındaki Tuncay Turgut, 23 Mayıs 2014'te askerlik görevini yapmak için ailesi ile vedalaşarak Isparta'daki acemi birliğine, buradan da usta birliği için Malatya Fevzi Çakmak Kışlası Lojistik Karargah Komutanlığı'na gitti. 5 aylık asker olan Turgut, 19 Ekim'de köyde yaşayan annesi Hatem Turgut'u telefonla arayarak "Benim yerim güzel, izne ayrılmayacağım" dedi. Fakat aile çocukları Tuncay'dan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

FİRAR ETMİŞ

Bir süre haber alınmaması üzerine mahalle muhtarı olan amca Natık Turgut, yeğeninin iznini bulmak için Malatya'ya giderek Fevzi Çakmak Kışlası Lojistik Karargah Komutanlığı'ndaki askeri yetkililerden yeğenini sordu. Amca Turgut'a bölük komutanı tarafından Tuncay'ın çıkış görüntülerinin bulunduğu güvenlik kamerası kayıtları izletildi. Amca Turgut, bunun üzerine otobüs firmalarına baktıklarını belirterek, "Herhangi bir firmadan bilet almamış. Beş aydan fazladır arıyoruz, evimizde rahat değiliz, annesi hasta, Tuncay'a bir türlü ulaşamıyoruz. Yeğenimi devlete teslim ettik, şimdi ise kayıp. Devlet büyüklerinden ve yetkilerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

Gözyaşları içinde kayıp oğlunun fotoğrafını gösteren anne Hatem Turgut ise 19 Ekim'e kadar oğluyla her gün telefonla görüştüğünü anlattı. Anne Turgut, "Sürekli de bize 'Yerim güzel bir sorunum yok' diyordu. Son olarak da 'Benim yerim güzel, izne gelmeyeceğim' dedi. Ondan sonra haber alamamaya başladık. Bize iki arkadaşıyla birlikte izne ayrıldığını söylediler. Oğlumun nerde olduğunu bilmiyorum ben oğlumu devlete teslim ettim. Buradan Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a Genelkurmay Başkanına rica ediyorum bana yardım etsinler. Hastayım bir an önce oğlumun bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

DHA

En Çok Aranan Haberler