HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkent’te 3 yolcu otobüsüne silahlı saldırı: 7 yaralı

Ankara'da 3 ayrı yolcu otobüsüne otobanda pompalı tüfekle silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ankara Valisi 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Zanlı gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Çevre Yolu Gölbaşı istikametinde seyreden üç şehirlerarası yolcu otobüsüne pompalı tüfekle saldırı düzenlendi.

A.B. idaresindeki 06 DN 0278 plakalı beyaz renkli hafif ticari araçtan düzenlenen saldırıda 7 kişi yaralandı.

Gölbaşı otoban girişinde durdurulan söz konusu araçtaki biri çocuk 2 kişi ekiplerce Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada şüphelinin trafik polislerine de ateş açtığı, kısa bir çatışma yaşandığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın olayı telsizden takip ettiği bildirildi.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çeşitli hastanelere sevk edildi. Polis ekipleri, olayın meydana geldiği yolda güvenlik önlemleri alarak bölgeye olay yeri inceleme ve terör mücadele şube ekiplerini çağırdı. Zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, yolcu otobüsüne yapılan silahlı sadırının terör saldırısı olmadığını belirterek, olayda yaralanan 7 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, yolcu otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olay kesinlikle terör saldırısı değildir. Failin 24 suçtan sabıkası var. Av tüfeğiyle seyir halindeki 3 yolcu otobüsüne ateş açtı.Olay sonucu 7 kişi yaralandı. Fail güney çevre yolunda polis ekipleri tarafından alındı. Fail polisle de çatışmaya girdi. Yanında da bir çocuk ile 3 pompalı tüfek vardı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor” dedi.

"Otobüslerde sadece Diyarbakır, Kars ve Van'lı yolcu yok"

Ankara Çevreyolu'nda 3 yolcu otobüsünün silahlı saldırıya uğramasına firma yetkililerinden tepki geldi. Yetkililer, "Otobüslerde sadece Diyarbakır, Kars ve Van'lı yolcu yok. Bu tür şeyler hoş değil. Emekçilere yapılan bir saldırı bu. Hiç tasvip edilecek bir olay değil" dedi.

Ankara Çevreyolu'nda silahlı saldırıya uğrayan 3 otobüsün firma yetkilileri, olay hakkında konuştu. Otobüslerde sadece Diyarbakır, Kars ve Van'lı yolcularının olmadığına dikkat çeken yetkililer, "Otobüste Kayseri, Kırşehir, Elazığ, Malatya yolcusu var. Bu tür şeyler hoş değil. Emekçilere yapılan bir saldırı bu insanlığa yapılan bir saldırı bu. Hiç tasvip edilecek bir olay değil" dedi.

Öte yandan, Kars istikametine seyreden otobüsün firma yetkilisi, inceleme yapmak üzere olay yerine gelen polis ekiplerinin geciktiğini söyleyerek, "İnsanların mağdur edilmemesi lazım. Emniyetin biraz daha çabuk olması lazım" ifadelerini kullandı. Saldırıya uğrayan otobüsler, inceleme ve delil toplama çalışmalarının ardından, saldırıda meydana gelen hasarın ortadan kaldırılmasıyla yolculuklarına devam etti.

'24 SUÇ KAYDI'

Ankara'da şehirlerarası 3 yolcu otobüsüne silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınan A.B'nin eşinden ayrı yaşadığı ve son 2 hafta içinde kayınpederine ait iş yerine 6 kez silahla ateş açtığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, akşam saatlerinde Çevre Yolu Ovacık girişinde bir, Karapürçek varyantında da iki yolcu otobüsüne pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra yaklaşık 1 saatlik takibin ardından Güney Çevre yolu Gölbaşı çıkışında kullandığı aracın lastiklerine açılan ateş sonucu yakalanan A.B'nin son 15 günde 6 olaya karıştığı tespit edildi.

Eşinden ayrı yaşayan şüphelinin, bu süre içinde kayınpederinin iş yerine 6 kez ateş açtığı belirlendi.

Gözaltına alındıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen A.B'nin, "Mala zarar verme, kasten yaralama, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, güveni kötüye kullanma, taksirle yaralama, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, cinsel saldırı, hakaret, başkasına ait kimlik kullanma, konut dokunulmazlığını ihlal, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve suç uydurma"dan toplam 24 suç kaydı bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler