HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Basmane’deki küçük Suriye

İzmir’in Konak İlçesi’ndeki Basmane semti Suriyeli mültecilerin buluşma noktası oldu.

Basmane’deki küçük Suriye

Son günlerde alınan önlemlerle Suriyeliler’in sokaklarda görünürlüğü azalsa da İzmir’in kalbindeki semt 'Arap kasabasına' döndü.

Cadde, sokak ve parkları Suriyeli mültecilerle dolu olan Basmane’de Valiliğin aldığı önlemler kısmen etkili oldu. Kent girişlerine kontrol noktaları oluşturulması, kimliği bulunmayanların toplanması nedeniyle semtteki Suriyeli kalabalığı azaldı.

Ancak Suriyeli mültecilerin ilgisi semtin ekonomisini değiştirdi. Sadece otel, lokanta, taksiciler değil, döviz büroları, hatta mahalle aralarında evlerin içinde açılan kuaförler bile Suriyelilere yönelik hizmet vermeye başladı. Her yerde Arapça tabelalar dikkat çekti.

İzmir’in Agora semtinde bazı evlerin kapısında Arapça kuaför yazıları dikkat çekti. Bu durum semteki ev kadınları için de geçim kaynağı oldu.

Döviz bürolarının elektronik panolarında da dolar ve euro’nun yanı sıra artık Suriye parası alınıp satıldığına dair Arapça yazılar dönmeye başladı.

Bu arada ekonomik durumu daha iyi bazı Suriyelilerin uçuş bağlantısı olan komşu ülkelerden hava yolu ile İzmir’e geldiği de dikkat çekti.

Havayoluyla gelip, Basmane sokaklarında dolaşan Suriyeliler’in sırt çantalarında, uçak bagaj etiketleri görülüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler