HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başsavcılıktan 'Fuatavni' açıklaması

Sakarya Cumhuriyet BaşsavcıIığı, 'Fuat Avni' nin ortaya attığı Sakarya Pamukova'da daha önce Uzan ailesine ait olan IŞİD'lilerin eğitildiği iddiasıyla yapılan soruşturmada delil bulunmadığını açıkladı

Başsavcılıktan 'Fuatavni' açıklaması

Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı’ndan yapılan açıklamada Uzan ailesinin Pamukova Bakacak Mahallesi’nde bulunan eski çiftliğinde IŞİD elamanlarının eğitildiği yönündeki paylaşımı üzerine soruşturma yapıldığı açıklandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde "fuatavni_f" adlı kullanıcı tarafından 30 Haziran tarihinde "Sakarya Akyazı ilçesi ve İnönü Yaylası’nda IŞİD kampları var. Pamukova’da el konulan Cem Uzan’ın çiftliğinde IŞİD’çiler eğitiliyor" şeklinde yapılan paylaşım üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimatlar doğrultusunda Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çok yönlü araştırma ve incelemeler ile dinlenen tanık beyanları neticesinde, ilimiz Akyazı ve Pamukova ilçelerinde DAEŞ (IŞİD) silahlı terör örgütüne veya başka bir terör örgütüne ait herhangi bir kampın olduğuna ya da herhangi bir terör örgütü adına faaliyette bulunulduğuna dair ortada herhangi bir delil bulunmadığının tespiti karşısında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialar hakkında yürütülen soruşturma neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."


Sosyal medyada Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde bulunan daha önce Uzan ailesine ait olan çiftlikte terör örgütü IŞİD elamanlarının eğitim aldığı yönündeki iddiaya yalanlama gelmişti. Çiftliğin bulunduğu Bakacak Mahallesi Muhtarı İsmail Dinçer iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Buraya her gün jandarma ekipleri gelip gider. Böyle bir şey olması söz konusu olamaz" demişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler