HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman ve Siirt'te PKK operasyonu

Batman'ın Gercüş ve Hasankeyf ilçeleri ile Siirt'in Güneşli köyü kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 4 sığınak imha edildi.

Batman ve Siirt'te PKK operasyonu

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gercüş ve Hasankeyf ilçeleri ile Siirt'in Güneşli köyü kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.

Aramalarda teröristlerin kullandığı değerlendirilen 4 ayrı sığınağın tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Sığınaklar içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatmak için pillerden hazırlanmış batarya blokları, çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Malzemelerden delil oluşturanların Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı kaydedilen açıklamada, sığınakların ise kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

YÜKSEKOVA'DA OPERASYONLAR TAMAMLANDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçede 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Esentepe, Güngör ve Dize mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü operasyonda 200 dolayında terörist etkisiz hale getirildi.

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan operasyonda güvenlik güçleri 286 el yapımı patlayıcı düzeneğini imha etti. İlçede çoğu tuzaklanmış 214 barikatı kaldıran güvenlik birimleri, açılan 135 çukuru da kapattı.

27 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlerin sayısı 277'ye yükseldi.

Mardin Valiliği, 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat, gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek için başlatılan faaliyetlerin sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, "Faaliyetler kapsamında 21 Nisan 2016 saat 09.00 itibariyle 277 terörist etkisiz hale getirilmiş, 178 barikat kaldırılmış, 580 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 45 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; 1239 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 703 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 1215 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112'ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler