HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman ve Şırnak karıştı

Batman ve Şırnak'ta Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı.

Batman ve Şırnak karıştı

Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Selma Irmak'ın da yer aldığı kutlamalara yöresel giysileriyle katılan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti. Bazı aileler de aynı zamanda piknik yaptı.

Terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama taşıyan 40-50 kişilik grup arama noktasındaki polise taşlı saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis aracı yakıldı

Batman'da ise Pazaryeri Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar sırasında yüzleri maskeli bir grup lastik yakıp, Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Grup, polis araçlarının yanı sıra yoldan geçen bir ambulans ile cezaevi aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar nedeniyle kırılırken, sürücü zor anlar yaşadı.

Okul bahçesindeki Türk bayrağı indirilip yakılmak istendi

Batman’ın Hilal Mahallesi’nde bulunan Bağlar İlkokulu bahçesinde 10 metrelik metal direğe asılı olan Türk bayrağı bu sabah kimliği belirsiz kişiler tarafından indirildi.

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde bayrağın yerinde olmadığının bildirildiği belirtilerek, "Görevlendirilen ekipler tarafından yerinde yapılan inceleme, çevreden yapılan araştırmalar ve kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde: 18.03.2015 Çarşamba günü saat 20.30 sıralarında 15 yaşlarındaki 4 erkek çocuğun okul bahçesine giriş yaptıkları, bunlardan birisinin bayrak direğine tırmanarak bayrağı aldığı ve hep birlikte okul dışına çıktıkları, bir süre sonra okul bahçesine tekrar geri gelerek yanlarında götürdükleri bayrağı bahçede yakmaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından da gerekli incelemeler mahallinde yapılmış, şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konu hakkında Cumhuriyet Savcısı bilgilendirilerek Türk Bayrağı Kanuna Muhalefet Suçu’ndan adli tahkikata başlanmıştır" denildi. (AA-DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler