HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceğini açıkladı.

Bayramda hava nasıl olacak?

Güneş, sıcaklığın İç Anadolu bölgesinde 30-32 derece, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da 26-28 derece, Güneydoğu Anadolu'da 36-38 derece, Ege bölgesinde de 34-36 derece civarında olacağını, Akdeniz bölgesinde ise mevsim normalleri üzerinde 40-41 dereceye kadar çıkacağını söyledi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız... - 5 günlük veriler için tıklayın

**

İstanbul hava durumu için tıklayın

Güneş, son değerlendirmelere göre, bu hafta ve bayram tatili boyunca genel olarak Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı çok bulutlu, diğer kesimlerinde ise açık ve az bulutlu bir havanın görüleceğini kaydetti.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmadığını ifade eden Güneş, "Şu anda mevsim normallerinin biraz altında görülen Doğu Anadolu bölgesinde bayrama doğru hava sıcaklığı bir miktar artacak ve mevsim normallerine çıkacak. Öte taraftan özellikle Antalya, Muğla tarafı ve Akdeniz bölgemiz mevsim normallerinin birkaç derece üzerine çıkacak. Antalya bölgemizde belki biraz daha 2 ila 4 derece arasında hava sıcaklığının daha fazla olacağını beklemekteyiz" diye konuştu.

Bayram boyunca hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında olacağını kaydeden Güneş, İç Anadolu bölgesinde 30-32 derece, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da 26-28 derece, Güneydoğu Anadolu'da 36-38 derece civarında olacak sıcaklığın, Akdeniz bölgesinde ise mevsim normalleri üzerinde 40-41 dereceye kadar çıkacağını, Ege bölgesinde de 34-36 derece civarında gerçekleşeceğini aktardı.

Rüzgarın da batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette, ara sıra kuvvetlice eseceğini ifade eden Güneş, bu bölgelerde rüzgarın hızının 30 ila 40 kilometre saate, zaman zaman da 50 kilometre saate kadar çıkacağını dile getirdi.

Güneş, "Tabii rüzgarın olması, batı bölgelerimizde hava sıcaklığının da yüksek olması sebebiyle havayı biraz daha kurutacak. Dolayısıyla bu bölgelerimiz de özellikle orman yangınları açısından hassas bölge olarak değerlendirilebilir. Bu manada yetkilileri de uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

Hava durumuna bakıldığında, yarın yağış beklenmediğini, hava sıcaklığında da önemli bir değişiklik bulunmadığını ve mevsim normalleri civarında olduğunu dile getiren Güneş, "Arife günü, genelde kuzeydoğu bölgesinde yağış var. Özellik Ordu ve Samsun'da yağış bekliyoruz. Diğer yerlerde açık ve az bulutlu, yağış yok. Hava sıcaklıklarında yine değişiklik yok" görüşünü paylaştı.

CUMA GÜNÜ

Bayramın birinci gününde ise Sinop dahil olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde, Kars, Ardahan ve Artvin'de yağış beklendiğine işaret eden Güneş, şu bilgileri verdi:

CUMARTESİ GÜNÜ

"Bayramın ikinci günü olan cumartesi günü ise yine Doğu ve Orta Karadeniz bölgesinde yağış bekliyoruz. Diğer yerler açık ve az bulutlu. Hava sıcaklığında herhangi bir değişiklik yok. Yine bahsettiğimiz gibi doğu bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine çıkacak. İç Anadolu'da zaten mevsim normalleri civarında seyrediyor. Akdeniz bölgesinde ise özellikle Batı Akdeniz kısmında, Antalya civarında mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyredecek.

PAZAR GÜNÜ

Pazar günü, haftanın son günü ise yurdumuzda yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları yine daha önceki günlerde olduğu gibi normaller civarında."

Bayram tatili nedeniyle yoğun bir trafiğin söz konusu olduğunu anımsatan Güneş, "Bu sebeple yaz sıcaklıkları da her ne kadar mevsim normallerinde olsa da yine de bir etkisi olabilecektir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın, özellikle bayram tatili boyunca seyahatlerde çok dikkatli olmalarını, mümkün olduğunca havanın serin olacağı sabah ve akşam saatlerinde seyahat etmelerini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu. (A.A)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler