HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayramiç Müftüsü'ne 3 yıl hapis cezası

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Müftüsü 46 yaşındaki Muharrem Ateş, imamlara bağış yapmaları için baskı yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bayramiç Müftüsü'ne 3 yıl hapis cezası

Bayramiç Müftüsü Muharrem Ateş, 27- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında ilçedeki imamlar için seviye belirleme sınavı düzenledi.

Sınava girecek imamlara 6 ay boyunca Diyanet Vakfı'na 100'er lira bağışta bulunmaları için maaşlarından kesinti yapılmak üzere evrak imzalatıldı. 15 imam baskı altında bağış evrakının kendilerine imzalatıldığını ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müftü Muharrem Ateş hakkında, görevi kötüye kullanmak suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bayramiç Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava kapsamında, 110 imam da tanık olarak dinlendi.

Bugün yapılan son duruşmada hakim, sanık Muharrem Ateş'in 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediğine kanaat getirdi. Suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve zamanı, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, sanığın kasta dayalı kusurunun yoğunluğu ve güttüğü amacı dikkate alıp, 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, suçun birden fazla kişiye karşı işlenmiş olması nedeniyle cezayı yarı oranında artırıp, 3 yıla çıkardı. Mahkeme ayrıca, Muharrem Ateş'in cezasının infazından sonra işlemek üzere 3 yıl süreyle kamu görevinden men cezası da verdi. Müftü Muharrem Ateş, kararın temyizi için başvuracağını söyledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler