HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baz istasyonuna mahalleli tepkisi

Muğla'nın Milas İlçesi Gökbel Mahallesi'ne baz istasyonu kurulması için gelen iş makinesinin önü, mahalle sakinlerince kesildi.

Baz istasyonuna mahalleli tepkisi

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), (DHA)- Mahalle sakinleri, baz istasyonunun sağlıklarını bozacağını belirtip, yerleşim yerlerine uzak bir yerde kurulmasını talep etti.

Milas İlçesi'nin yaklaşık 500 haneli Gökbel Mahallesi'nde bir GSM firması tarafından baz istasyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Baz istasyonunun kurulacağı bilgisini alan mahalleli, yolu ulaşıma kapatıp, iş makinesinin geçişine izin vermedi. İş makinesinin üzerine çıkarak, 'Baz istasyonu istemiyoruz', 'Her şeyimizi alabilirsiniz, yaşam hakkımızı alamazsınız' pankartları açan Gökbelliler adına konuşan Gökbel Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Satış, "Biz baz istasyonu istemiyoruz. Mahallemizde herkes ayaklandı. Ben de zor durumdayım ne olur bu çalışmaya engel olun. İstasyonun yerinin değiştirilmesi veya inşaatının önlenmesi için her türlü eylemi yapacağız. Hakkımızı adalet karşısında da arayacağız" dedi.

Gökbelliler daha sonra, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat'ı makamında ziyaret etti. Başkan Tokat, baz istasyonlarının inşaat ruhsatına tabi olduğunu hatırlatıp, kendilerine böyle bir çalışma için henüz bir başvuru yapılmadığına dikkat çekti. Mahalle sakinleri topladıkları 230 imzanın bulunduğu dilekçeyi Başkan Tokat'a teslim etti. Bu arada, Gökbellilerin tepkisi üzerine iş makinesi çalışma yapamadan mahalleden ayrıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler