HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP liderinden Kadir İnanır'a sert eleştiri

BBP lideri Destici, bir televizyon programında Kadir İnanır'ı oldukça sert sözlerle eleştirdi.

BBP liderinden Kadir İnanır'a sert eleştiri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Çözüm süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Destici, akil adamlar listesi için adı geçen Kadir İnanır'ı sert sözlerle eleştirdi. Destici “Kadir İnanır bu işlerden anlamaz, herkes kendi işini yapmalı. Böyle bir hassasiyeti olduğunu da bugüne kadar hiç görmedim” dedi.

İşte Mustafa Destici'nin o açıklamaları....
**“KADİR İNANIR KENDİ İŞİNİ YAPSIN”**
Akil adamlar listesini hiç kabul etmiyorum. Beni o listede Rıfat Hisarcıkoğlu hariç herkes rahatsız ediyor. Kadir İnanır bu işlerden anlamaz, herkes kendi işini yapmalı. Doğrusu bu. Kendisinin böyle bir hassasiyeti olduğunu da bugüne kadar hiç görmedim. Bölgede etkin olan, kafa yoran insanlar var. Ayrıca listede Rıfat Bey dışındaki isimlerin hepsi aynı zihniyetin insanları. Halbuki listede tüm Türkiye'den insanların olması lazım.
**“APO ASILMALIYDI”**
Destici, MHP'nin tavrını da şöyle yorumladı: 1999-2002 arasındaki iktidar döneminde bazı kararlar alındı. Bugün Apo diye birisi varsa o döneme bakmak lazım. Türk yargısı bir karar vermişti. Bu adam idam edilecekti. Rahmetli Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli'nin yedi saatlik ikna toplantısından sonra meclise sevk edilmedi. Apo asılmalıydı. Tek başına yetmezdi ama çözüme katkı sağlardı.
**“SÜRECİN YANINDA DEĞİLİZ”**
Büyük Birlik Partisi olarak sürecin yanında olmadıklarını söyleyen Destici sözlerine şöyle devam etti: Sürecin içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bize diyorlar ki öyle derseniz namertsiniz, böyle derseniz namertsiniz. Sürecin içinde ne olduğu ortaya konsun. Biz bunu görmek istiyoruz. Biz terörün bitmesini herkesten çok isteyen bir siyasi partiyiz. Kan dökülmesi gerekiyorsa dökülür ama boş yere kimse ölmesin. Bizi bu süreçte en fazla rahatsız eden şey PKK'nın, terörist başının muhattap alınması. Siz onu muhattap aldığınız zaman bölgedeki bütün insanlarımıza “Sizin temsilciniz bu insanlar” diyorsunuz. [güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler