HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'den emniyet operasyonlarına eleştiri

BDP'den yapılan yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin muhalif kesimleri susturmak ve toplumu sindirmek için gözaltı operasyonları düzenlediği ileri sürüldü.

ANKARA (ANKA) - BDP, Ankara Emniyeti'nin Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırılarla ilgili olarak bugün sabah saatlerinde başlattığı operasyonları eleştirerek, "Kürt sorununun çözümünde barış ve çözüm beklentisinin yükseldiği bir ortamda bu sistemli saldırılar, ülkenin genel demokratikleşme umuduna uygun düşmemektedir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Son olarak bugün, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ve Türk-İş'e bağlı Liman-İş Sendikası Genel Merkezi'nin de aralarında olduğu 21 adreste aramalar yapıldı, ona yakın kişi gözaltına alındı. Kar maskeli polislerin helikopterler eşliğinde yasal ve demokratik kurumların kapılarını kırarak yaptığı baskınların görüntüleri savaş görüntülerini hatırlatmaktadır" denildi.

AK Parti hükümetinin kendisine muhalif hiçbir ses istemediğini, her türden örgütlenme çabasını ortadan kaldırmaya çalıştığını, ancak bu operasyonlarla toplumsal muhalefetin susturulamayacağını ifade eden BDP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kürt sorununun çözümünde barış ve çözüm beklentisinin yükseldiği bir ortamda bu sistemli saldırılar, ülkenin genel demokratikleşme umuduna uygun düşmemektedir. Kürt sorununun çözümü ile Türkiye'nin demokratikleşmesi birbiriyle sıkı sıkıya bağlantılıdır. Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu saldırıları protesto ediyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler