HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'lilerden operasyon ve karakol nöbeti

HAKKARİ'nin Kato Dağı yakınındaki Mesken Dağı'nda askerin operasyon ve karakollar yapılacağı gerekçesiyle BDP'li grup, bugün de aynı bölgeye gitti.

BDP'lilerden operasyon ve karakol nöbeti

HAKKARİ'nin Kato Dağı yakınındaki Mesken Dağı'nda askerin operasyon ve karakollar yapılacağı gerekçesiyle, protesto amacıyla dün bölgeye giden ve burada askerlerin müdahalede bulunduğu BDP'li grup, bugün de aynı bölgeye gitti. BDP'li grup, dağda operasyon yapılmaması için barış nöbeti tutacaklarını söylediler.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kato Dağı yakınındaki 2 bin 600 rakımlı Mesken Dağı'nda askerin operasyon ve karakollar yapılacağı gerekçesiyle, dün bölgede giden ve BDP'li grubun önü Jandarma Özel Harekat Timleri ile Çevik Kuvvet polisleri tarafından kesilmişti. Askerler zirveye çıkmak isteyen gruba izin vermeyip, müdahale etmişti. Dün zirveye çıkışlarına izin verilmeyen BDP'li grup, bugün de bölgeden ayrılmadı. BDP'liler askerin operasyon yapmasını engellemek için 'Barış Nöbeti' adını verdikleri eylemin askerlerin bölgeden ayrılana kadar devam edeceğini söyledi.Aralarında BDP Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, BDP il Eşbaşkanı Mustafa Miraz Çallı, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari il Başkanı Rahmi Temel, STK Temsilcilerinin de bulunduğu BDP'li grup, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden gelen gruplarla eylemlerini dönüşümlü olarak sürdüreceklerini belirttiler.

BDP Hakkari İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı, barış süreci ile birlikte bölgede akan kardeş kanının durduğunu ve insanların ölmediğini söyledi. Çallı, barış sürecinin sekteye uğramaması için hükümet yetkililerinin bölgede askeri operasyonlarını durdurmalarını istedi.

Öte yandan BDP'li grubun çıkmak istediği Mesken Dağı'nda helikopter hareketliliği yaşandı. Mesken Dağı'na helikopterlerin iniş yaptığı sırada BDP'liler halay çekerek protesto eylemi yaptı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler