HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik başvuruları için son tarih 13 Şubat

Bedelli askerlik başvuruları devam ediyor. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler ilk başvurularını e-Devlet üzerinden yapıyor. Başvurular ise 13 Şubat'a kadar devam edecek.

Bedelli askerlik başvuruları için son tarih 13 Şubat

Uzun zamandır merakla beklenen bedelli askerlik konusunda müjdeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP grup toplantısında vermişti. Bedelli askerlik düzenlemesinin hazırlanmasının ardından Meclis'te kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Bedelli askerlik yasasının yürürlüğe girmesinin ardından, uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşlara uygulamanın adresi olarak e-Devlet gösterildi. Bedelli askerlik başvuruları e-Devlet uygulamasından yapılabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ İÇİN HESAPLAR DUYURULDU

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlikten faydalanacak vatandaşlara ödeme yapacakları banka ve hesap IBAN numaralarını duyurdu. Peşin olarak yapılması gerek ödemeler için nakit bulunan vatandaşlar doğrudan ödeme yapmaya başlarken, ihtiyacı karşılayacak nakit bulamayan vatandaşlar bankaların hazırladıkları bedelli kredisinden yararlanabilecekler.

Milli Savunma Bakanlığı e-Devlet başvurusu öncesinde bedelli ödemesinin T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası'na yatırılabileceğini duyurdu. Ayrıca bu bankalarda bedelli askerlik için açılan hesapların IBAN numaralarını da vatandaşlarla paylaştı. İşte o hesap numaraları:

T. Halk Bankası IBAN No (TL) (TR31 0001 2009 4520 0010 2600 83)

T.C. Ziraat Bankası IBAN No (TL) (TR49 0001 0017 4537 7119 4351 38)

T. Vakıflar Bankası IBAN No (TL) (TR28 0001 5001 5800 7302 9593 00)

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Bedelli askerlik uygulamasından, henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 01 Ocak 1988 tarihinden (bu tarih dâhil) önce doğan yükümlülerden istekli olanlar, 13 Şubat 2015 tarihine kadar askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18.000 TL (onsekizbinTürk Lirası)veya karşılığı kadar yabancı ülke parasını peşin olarak ödemeleri şartıyla faydalanabileceklerdir.

Daha önce herhangi bir nedenle bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılmış olanlar ile bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce “Askerliğe Elverişli Değildir” raporu alanlardan istekli olanlar da bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilecektir.

BEDELLİ BAŞVURULARINDA ADRES e-DEVLET

Bedelli askerlikte son başvuru tarihi 13 Şubat 2015 olarak belirlendi. Belirlenen tarihe kadar bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşların belirtilen hesaplara 18 bin lira tutarındaki ödemeyi yatırması geerekiyor. Ödeme işleminin ardından ise ödeme yapıldığına dair bankaların verdiği dekontların askerlik şubelerine teslim edilmesi gerekiyor.

Bedelli askerlik başvurularının konunun yükümlüsü tarafından yahut vekaletname bulunan avukatları aracılığıyla yapılmasına imkan tanınıyor. Bedelli askerlikten yararlanacak vatandaşların ardından e-Devlet üzerinden ilk başvuruyu yapmaları gerekiyor.

e-Devlet uygulamasından müracaat edilebilmesi için e-Devlet'e kayıtlı olmaları gerekmektedir. Kayıtları bulunmayan vatandaşlar en yakın PTT şubesinden e-Devlet kaydı oluşturabilirler. e-Devlet uygulmasına T.C. Kimlik Numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapıldığında çıkan sayfadan sırasıyla "Kamu Kurumları - Milli Savunma Bakanlığı - ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu" sekmelerini tıklayarak başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz. Ardından e-Devlet yönelendirmelerini takip ederek bedelli askerlik başvurusunu tamamlayabilirsiniz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler