HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli konusunda son durum nedir?

Bedelli askerlik çıkacak mı sorusu hala sorulmaya devam ediyor. Konuyla ilgili resmi makamlardan açıklamalar geldi. Peki bedelli konusunda son durum nedir? Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli konusunda son durum nedir?

Bedelli askerlik çıkacak mı diye haber bekleyenler için konuyla ilgili açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlik ile ilgili bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, "Programımızda, Hükümetin gündeminde 'bedelli'yle ilgili bir konu yok. Çünkü şu anda terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Bütün yoğunluğumuzu, ağırlığımızı bu konuya vermiş durumdayız" yanıtını verdi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna yönelik "Programımızda, hükümetin gündeminde 'bedelli'yle ilgili bir konu yok. Çünkü şu anda terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Bütün yoğunluğumuzu, ağırlığımızı bu konuya vermiş durumdayız" diyen Yıldırım bedelli askerlik ile ilgili şu sözleri sarf etti:

"BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmenizin ardından bedelli askerlik gündeme geldi. Ufukta böyle bir şey var mı?" sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Böyle bir şey yok. Bizim programımızda, Hükümetin gündeminde bedelliyle ilgili bir konu yok. Çünkü şu anda terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Bütün yoğunluğumuzu, ağırlığımızı bu konuya vermiş durumdayız. Sayın Destici, böyle bir hususu gündeme getirdi, yani 'Bedelli olsa da bunlardan elde edilen parayı SMA hastalarına getirsek' diye bir temennisi oldu. Bizim ona karşılık bir cevabımız olmadı" ifadelerini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler