HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik derneği, bedelli yaşının düşürülmesini isteyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan bedelli askerlik ücretinden memnun kalan Bedelli Askerlik Derneği, yaşın düşürülmesini talep edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşların bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini açıkladı.

Şartlara sahip kişiler 18 bin TL ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacak. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için Savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Bu imkan bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak.

Bedelli Askerlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Niflioğlu, bedelli askerlik konusunda bekledikleri mutlu haberi verdiklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tüm arkadaşları adına teşekkür etti. Yeni bedelli uygulamasının 28 yaş ve 18 bin TL olarak 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceğini anımsatan Niflioğlu, "Biz 27 yaşından gün alanların da kapsama alınmasını bekliyoruz. Bedelli Askerlik Derneği olarak 25 yaş ve 15 bin TL şeklinde yasalaşması için çalışmalara başlamıştık. Süreç içerisinde birçok anket çalışması gerçekleştirdik. Anket çalışmalarımızda bedelli askerliği bekleyenlerin ortalama yaşının 27, verebilecekleri ortalama bedelin ise 17-18 bin TL alabileceğini tespit ettik” dedi.

Açıklanan bedel ücretinin kendilerini sevindirdiğini ancak yaşın biraz daha geriye çekilmesi noktasında girişimlerde bulunacaklarını açıklayan Niflioğlu, söyle konuştu: "Bedelli ücretinin 18 bin TL olarak kamuoyuna açıklanması yurt içi ve yurt dışı bedel adaletsizliğini ortadan kaldırması anlamında arkadaşlarımızı oldukça mutlu etti. 28 olarak ilan edilen yaş sınırının Meclis'te yapılacak görüşmelerde biraz daha aşağıya çekilebileceği yönünden bilgilere ulaştık. Dernek olarak bu noktada gerek komisyonlarda gerekse Meclis çalışmalarında müdahil olacağız.”

Başbakan Davutoğlu'nun bedelli askerlikten sağlanacak gelirin savunma harcamaları, ordunun modernizasyonu ve profesyonelleşmesi yönünde kullanılacağına dair açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Niflioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu açıklamadan da alıyoruz ki, önümüzdeki süreçte her ne kadar bedelli askerlikten yararlanamayan arkadaşlarımız da olsa ordunun yapısının değişecek olması dolayısıyla bu gençlerin faydalanabileceği son bedelli askerlik uygulaması olabilir. Önümüzdeki dönemde askerlik profesyonel silahlarla TSK'nın daha güçlü hale gelmesiyle daha farklı bir yapıya bürünebilir. Biz bugünkü konuşmalardan bunları anlıyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler