HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli askerlik heyecanı: "Bedelli Hayırlı Olsun"

Bedelli askerlik fırsatını yakalamak isteyenlerin gözü kulağı hükümetten gelecek bedelli açıklamalarına dönmüş durumda. Twitter'da TT olan "Bedelli Hayırlı Olsun" hastag'i pek çok kişiyi heyecanlandırdı. Peki bedelli askerlik çıktı mı?

Bedelli askerlik heyecanı: "Bedelli Hayırlı Olsun"

Bedelli askerlik umudu askerlik çağındakilerin dikkatini hükümet görevlilerin konuyla ilgili açıklamalarına çekiyor. Ancak son günlerde hükümet kanadından yapılan bedelli askerlik açıklamaları olumlu gözükmüyor. Buna rağmen Twitter'da boy gösteren "Bedelli Hayırlı Olsun" hastagi pek çok kişi heyecanlandırdı.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLANDI MI?

Twitter'da #Bedellihayirliolsun hastagi TT olsa da bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor. Hashtag ile iglili tweetlere bakıldığında asker adaylarının bedelli askerlik isteklerine dikkat çektikleri görülüyor. Yani bu bir kutlama değil hükümete bedelli askerlik çağrısı...

SON AÇIKLAMA MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ'DEN

Milli Savunma Bakanı Canikli, bedelli askerlik konusunda, "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil, gündemimizde yok." dedi. Bir milletvekilinin vicdani ret ile ilgili çalışma olup olmadığına yönelik sorusuna Canikli, "Vicdani ret ile ilgili herhangi bir çalışmamız söz konusu değil." karşılığını verdi.

Bedelli askerlikle ilgili soru üzerine de Bakan Canikli, şunları söyledi:

"Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil, gündemimizde yok. Dolayısıyla biz buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz, vakti gelen kardeşlerimiz, yükümlülük çerçevesinde bu görevlerini ifa etsinler. Özellikle içinde bulunduğumuz böyle bir dönemde bu mücadeleye büyük zarar verebilecek bir düzenleme yapılması söz konusu değil, doğru da değil zaten. Çünkü öyle bir durumda doğal olarak bu hizmeti yapan kardeşlerimiz açısından birtakım ciddi soru işaretleri gündeme gelebiliyor. O ve başka nedenlerle şu anda gündemimizde bedelli askerlik söz konusu değil."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler