HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP bedelli askerlik konusuna farklı bir çözüm getirdi

Son günlerin ilgiyle takip edilen konularından bedelli askerlik konusunun çözümüne ilişkin MHP farklı bir öneride bulundu. MHP'nin akademsiyenlerin üniversitede askerlik yapmaları önerisinde bulundu.

MHP bedelli askerlik konusuna farklı bir çözüm getirdi

Ülke gündeminde son dönem en fazla konuşulan konulardan biri bedelli askerlik. Bedelli askerlik konusunda tartışmalar devam ederken konu hakkında bir öneri de muhalefetten geldi. MHP bedelli askerlik konusunun çözümüne ilişkin bir kanun teklifini TBMM'ye sundu.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, son dönemde vatandaşların yakından takip ettiği bedelli askerlik konusuna farklı bir çözüm önerisi sundu. MHP'li Bulut, üniversitede akademisyen olarak görev yapanların askerlik görevlerini yine üniversitelerde yapabilmeleri için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na verdi.

AKADEMİSYENLER ASKERLİĞİ ÜNİVERSİTELERDE YAPSIN

Bulut tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan, "Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin gerekçesinde, üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin vatani görevlerini 6 ay süreyle kısa dönem veya 1 yıl süreyle uzun dönem olarak yaptıkları hatırlatılarak, bu süre içinde bilim, sanayi ve üretimden uzak kaldıkları belirtildi.

1 AY SİLAH EĞİTİMİ

Bulut tarafından sunulan kanun teklifinde Türkiye'de ki üniversite sayısına ve akademisyenlere duyulan ihtiyaca dikkat çekildi. 183'e çıkan üniversitelerde 50 bin öğretim görevlisine ihtiyaç olduğuna vurgu yapılan kanun teklifinin gerekçesinde, Akademik personelin bilim ve eğitimden koparılmadan vatani görevlerini yerine getirebilmeleri gerektiği kaydedildi. Doktorasını yapmış akademisyenler 2015 yılının Ağustos ayında 1 ay silah eğitimi alarak, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) onay vereceği üniversitelerde bütün özlük hakları aynı kalarak vatani görevlerini yerine getirecek.

MAAŞLARI YÖK ÖDEYECEK

MHP'li Bulut'un önerisine göre, doktorasını yapmamış akademisyenler ise YÖK tarafından belirlenen üniversitelerde 6 ay görev yaparak askerlik görevlerini yerine getirecekler. Askerlik süresi boyunca akademisyenler memuriyet derecelerine göre hak ettikleri maaşları almaya devam edecekler ve bu maaşlar YÖK tarafından karşılanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler