HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders, Şanlıurfa'da

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Çadır Kenti'ni ziyaret etti.

Şanlıurfa - Reynders ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz yıl Belçika Krallığı tarafından çadır kentte yaptırılan 12 derslikli prefabrik okulun açılış törenine katıldı.

Reynders, törende yaptığı konuşmada, daha önce de geldiği çadır kentte yeniden bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlk hedeflerinin Suriye'de akan kanı ve "barbarlığı" durdurmak olduğunu ifade eden Reynders, Belçika Hükümetinin Suriye krizine siyasi bir çözüm bulmaya çalıştığını söyledi.

Bu dramatik durumu çözmek ve Suriyelileri ülkelerine göndermek istediklerini vurgulayan Reynders, şunları kaydetti:

"İnsani yardım da göndermeye çalışıyoruz, Suriye'deki hastane ve okullara ulaşmaya çalışıyoruz. Belçika'da da 2 bin Suriyeliyi ağırlıyoruz. Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve sivil toplum kuruluşları ile de bu konuda çalışıyoruz. Belçika olarak mülteciler için 10 milyon dolar yardım yaptık. Türkiye'deki kamplarda okul yaptırmak için belli bir fonumuz var. Önümüzdeki aylar içerisinde iki adet tıbbi üniteyi finanse edeceğiz. AFAD'ın yaptığı bu organizasyonlar için memnuniyet duyuyoruz. Buralara yeniden gelmek isterim ancak Suriye'de barışın olduğu bir dönemde gelmeyi arzu ediyorum."

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise Suriye'de yaşanan olaylara Türkiye'nin sessiz kalmadığını ve kalmayacağını belirterek, Suriye ile akrabalık bağlarının bulunduğunu kaydetti.

Suriye'de insanların bombaların altında, enkazların altında kaldığını görmenin Türkiye'ye acı verdiğini aktaran Dalmaz, kamplarda ve kampların dışında görev yapan tüm çalışanların gerçek anlamda bir destan yazdığını vurguladı. Türkiye'nin kendi halkına hangi hizmetleri layık görüyorsa Suriye halkına da aynı hizmetleri vermeye çalıştığını ifade eden Dalmaz, şöyle devam etti:

"Devlet, millet ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte bu konu ile alakalı bir çare olabilir miyiz? diye çalışıyoruz. Hiç kimse bu sorunun bu kadar uzayacağını düşünmemişti. Bu süre uzadıkça maalesef daha büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Suriyeliler biran önce bu olaylara bir çare bulunmasını istiyor. Ne kadar iyi bakarsak da gözleri kendi memleketlerinde. Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz, onları memleketlerine gönderebilirsek onlar da çok memnun olacaklardır. Belçika Hükümetine buradaki okulların tamamında gösterdiği gayretler için teşekkür ediyorum. Ayrıca UNICEF ve diğer örgütlere de katkıları için teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı. Törenin ardından Reynders'a, katkılarından dolayı hediye ve plaket takdim edildi.

Daha sonra çadır kenti gezen Reynders, Suriyeliler ile sohbet edip çocuklarla ilgilendi.

Törene, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, AFAD Daire Başkanı Fatih Özer, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez ve çadır kent yönetimi ile Suriyeliler katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler