HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediyeden iftara katılmayan personele şoke eden soruşturma

Van Büyükşehir Belediyesi ve Gevaş Belediyesi tarafından organize edilen Gevaş İlçesi'ndeki iftara katılmayan belediye personeli hakkında soruşturma başlatıldı. Ak Partili Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, birkaç gündür, iftarın olduğu gün terör saldırısı olduğunu, atılan 2 roket mermisinden birinin ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına birinin de iftar yapan vatandaşların üzerinden geçerek havada infilak ettiğini hatırlattı.

Belediyeden iftara katılmayan personele şoke eden soruşturma

Gevaş'ta 9 Haziran 2017'de ilçe meydanında verilen iftar sonrası, iftara katılmayan personele Gevaş Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Altındaş imzalı bir soruşturma yazısı gönderildi. Yazıyı alan personel şoke olurken, bir hafta içinde savunma gönderilmesi istendi. Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Gevaş Belediyesi olarak Van Büyükşehir Belediyemiz ile müştereken düzenlediğimiz iftar programı kapsamında tüm belediye personellerimizin katılması konusunda başkanlığımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda, katılmadığınız başkanlığımızca tespit edilmiştir. Tutulan tutanağa istinaden yazılı savunmanızı en az 7 gün içinde başkanlığımıza sunmanız gerekmektedir."

İFTAR GÜNÜ TERÖR SALDIRISI

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Partili Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, birkaç gündür Ankara'da olduğunu, iftarın olduğu gün terör saldırısı olduğunu, atılan 2 roket mermisinden birinin ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına birinin de iftar yapan vatandaşların üzerinden geçerek havada inflak ettiğini hatırlattı. Başkan Hakan şöyle devam etti:

"Bu iftara çağrıldığı halde gelmeyen personelin sanki terör saldırısından haberi varmış gibi dedikodular dolaşmaya başladı. Bu dedikoduların önüne geçmek için başkan yardımcım böyle bir idari tespit yapmak istemiş. Ancak yazı farklı algılanmış. Ancak resmi bir yazı. Bu yazının farklı yönlere çekilmemesi için ifadeler çok dikkatli kullanılmalıydı. Gevaş'a döndükten sonra ben de kendim bu konuyu araştıracağım."

DHA


En Çok Aranan Haberler