HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ben Şemdin Sakık mıyım gizli tanık olacağım?

Genelkurmay Eski Başkanı Büyükanıt, katıldığı bir televizyon programında hakkındaki iddialara cevap verdi.

Ben Şemdin Sakık mıyım gizli tanık olacağım?
Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyakanıt, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın "Devletin önemli görevlerinde bulunmuş birisi kulağıma önemli bir şey fısıldadı. Ergenekon Davası'nın gizli tanıklarından birisinin eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt olduğunu biliyor musunuz? Dolmabahçe'deki o malum görüşmede o pazarlığın yapıldığını biliyor musunuz? dedi bana." şeklindeki iddialarına katıldığı bir televizyon programında cevap verdi.
**"YALAN VE İFTİRA"**
BEA TV'de dün akşam yayınlanan Kırmızı Çizgi programına katılan Büyükanıt, "Ana muhalef partisinin bir milletvekili geçenlerde meclisin kürsüsüne çıktı. Yemin etmiş orada. 'Birisi kulağıma fısıldadı Yaşar Büyükanıt Ergenekon Davasın'da gizli tanıkmış' diyor. Bunu söyleyen milletvekili. Bir tekzip yayınladım onu bile tenkit ediyorlar. O milletvekilini ne tanırım ne ederim. Bolu milletvekiliymiş. Genç bir adam. Peki bu parti de adamlar 'Ya sen ne diyorsun, nereden çıkardın' Ben diyorum ki bu yalan ve iftira. 'Kulağıma fısıldadı' diyor. Ve bunu genelkurmay başkanlığı yapmış bir insana meclis kürsüsünde 'Gizli Tanık' diyor " dedi.
**"O SABAHLEYİN HABERİ ALDIĞIMDA TANSİYONUM FIRLADI GİTTİ"**
Büyükanıt, "Türkiye'de siyaset maalesef bu boyutlarda. O meclis, Türkiye Cumhuriyeti'nin meclisi. Oraya kalkmışın yemin etmişsin sen. Ben bildiride de söyledim. Balyoz Davası'nda mahkeme beni tanıklığı çağırdı. Hukuk bu, mahkeme davet ederse gideceksiniz. Salonda 350 kişi vardı, hepsinin karşısına çıktım. Sanıklar, avukatları, mahkeme heyeti... 2 saat aşağı yukarı ifade verdim. Bu benim vatandaşlık görevim. Gizli ne demek. Ben Şemdik Sakık mıyım ya gizli tanık olacağım. Böyle bir şey söylenebilir mi? Şunun için söylüyorum; siyasetin geldiği seviyeyi göstermek için. O partinin içinde benim bir sürü tanıdıklarım var. Bir tanesiden bir laf çıksın ya 'Sen ne diyorsun?' desin ben ne tekzip gönderirim ne birşey. Ama benimle çalışan insanlar var bugün bir çoğu içerde. Sen nasıl bana gizli tanık diye... bu yalan ve iftira değil mi? Buna kimsenin hakkı yok. Ben vatandaşım. Milletvekili olması bir vatandaşa hakaret etmek için o korunmazlık zırhına bürünerek hakkı yok. Hakkı yok böyle bir şeye. Nerden çıkadın sen bunu. Çık de ki şerefli ol 'Bana şu falanca şunu dedi de' tamam. Ben hesabımı o kişiyle göreyim. 'Kulağıma fısıldadır' diyor. Ne demek kulağa fısıldamak. Sen kulağına her fısıldayanı meclise çıkıp dile mi getiriyorsun? Ben de desem ki kulağıma birisi fısıldadı sen şöyle şöyle dese ne olacak? Gerçi o terbiyesizliği yapmam, yakışmaz. Kimseyle kavga etmeyi de istemem. 5 senedir emekliyim. Kendi hayatımı yaşıyorum. Ben belli bir yaşa gelmiş insanım. O sabahleyin haberi aldığımda tansiyonum fırladı gitti. Böyle bir şey olur mu?" diye konuştu.
**"BALYOZ DAVASI'NDA TANIKLIK YAPTIM. TERBİYESİNİ BOZAN, DAVRANIŞINI BOZAN BİR KİŞİ ÇIKMADI"**
Siyaset seviyeli olması gerektiğini ve siyasetçilerin doğruları söylemesi gerektiğini belirten Büyükanıt, kendisine yönelik iddianın yargıya hakaret olduğunu da dile getirdi. "Beni üzen kendimi savunmak zorunda kalmam" diyen Büyükanıt, "Balyoz Davası'na giderken damadımda yanımda geldi. Çünkü çok gergindim. Çok sakin bir insan. O gün ifadem bittikten sonra dışarı çıktığımda bırakın kendimi damadım bile sapsarıydı. İki gün ağzından laf alamadım. Neden? Kalkıp sual soruyorlar. Hatta hakim dedi ki 'Her suale cevap vermek zorunda değilsiniz' Ben dedim ki 'Verebildiğim her soruya cevap veririm. Nitekim hiçbir suali de cevapsız bırakmadım. Ama her kalkan benim emrimde çalışmış insanlar. Selamı veriyor, sualini soruyor terbiye dahilinde. Hepsi 'Sayın komutanım, hoşgeldiniz' bu büyük bir olay. Senelerce ya beraber çalıştık, ya emrimde çalıştı. Ama terbiyesini bozan, davranışını bozan bir kişi çıkmadı" ifadelerini kullandı.
**"KİMSE BENİ METHETSİN DEMİYORUM AMA HAKARET ETMESİN"**
"Kimse beni methetsin demiyorum ama hakaret etmesin" diyen Büyükanıt sözlerini şöyle tamamladı: "Ben hayatım boyunca hiçbir astıma hakaret etmedim. Hepsi beni tanır. Bana çay getiren garson dahi ben ona saygı duyarım, o görevini yapıyor. Hatta ben diyordum ki bu dünya bir tiyatro. Herkese bir rol biçilmiş. Kimi kral olmuş, kimisi kapıcı olmuş, kimisi asker olmuş. Peki tiyatro bitince ne oluyor hepsi gitti" diye konuştu. (DHA)

Güncel haberler


En Çok Aranan Haberler