HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berat kandili mesajları 2017: Özgün, yeni en güzel Berat kandil mesajları!

Bir Berat Kandili zamanı daha geldi. Bu akşam yatsı namazından sonra Berat Kandili idrak edilecek, dualar edilecek, namaz kılınacak, berat kandili mesajları ile iyi dilekler paylaşılacak... İşte bu gece ve yarın Berat Kandili için hangi ibadetlerin yapılması gerektiği ile ilgili detaylar ve güzel, yeni orijinal ve özgün Berat kandili mesajları ile kandil duası ve kandil simidi tarifi ve diyanetin Berat kandili mesajı tam metin...

Berat kandili mesajları 2017: Özgün, yeni en güzel Berat kandil mesajları!

Üç ayların göstergelerinden bir kandil daha geldi. Şaban ayının ortası idrak edilen ve Ramazan'ın da habercisi olarak görülen Berat Kandili zamanı geldi. Hicri takvime göre Şaban ayının 15'i olan Berat kandili bu gece dualar, ibadetler ve Berat Kandili mesajları ile idrak edilecek. Berat kandilinde nasıl ibadet etmek gerekir, oruç ne zaman tutulur gibi kandil detaylarını sizler için hazırladık. Ayrıca bu mübarek kandil gecesinde eşinize dostunuza gönderebilmeniz için güzel, orijinal, özgün ve yeni Berat Kandili mesajları hazırladık. Ayrıca haberimzin sonunda Diyanet'in Berat kandili mesajını da okuyabilirsiniz.

BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Aşağıda sizler için hazırladığımız orijinal ve özgün Berat Kandili mesajlarını SMS, Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp gibi kanallardan paylaşarak kandilin maneviyatını yakınlarınızla paylaşabilirsiniz.

- Bir kandil gecesi daha geldi. Bu Berat Kandili gecesinde günahlarını iyice düşün ve Cenab-ı Hakk'dan samimi bir şekilde af dile, tevbe et. Kandiliniz kutlu olsun.

- Bu mübarek gecede ve onu takip eden günlerde Allah ailenize ve size huzur ve mutluluk bahşetsin, Berat kandiliniz kutlu olsun.

- Bu güzel Mayıs akşamında Berat kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun. Nice kandillere...

- Bu hayırlı kandil gecesinde dostlarınız, sevdikleriniz sizi hatırlasın; sizin için dua edenler bol olsun. İyi kandiller.

- Bu dünya geçici, maddeye bağlanma, gönlümü ibadetin huzuru ve maneviyatı ile doldur. Hayırlı kandiller.

- Şerefeler ışıldasın, kandiller yansın, İslam'ın güneşi gönlünüzü aydınlatsın, sizin ve sevdiklerinizin mübarek Berat Kandili kutlu olsun.

- Berat kandili, temizlenme ve aklanma günüdür. Dualarınız, içten tevbeleriniz kabul olsun, Berat Kandiliniz kutlu olsun.

- Kandiller yansın, gök kubbe aydınlansın, ezanlar yankılansın, dualarımız kabul olsun. Berat kandiliniz kutlu olsun.

- Allah'ın rahmeti sizin, ailenizin ve sevdiklerinizin üzerinde daim olsun. Berat kandilinde günahlarınız affolsun.

- Üç ayların geldi, kandiller yandı. Bu mübarek günde ellerini göğe aç, tevbe et, gaflete düşmemek için Hakk'a dua et.

- Şaban'ın ortasındayız, Ramazan'a 15 kaldı... Bu Berat kandili akşamında şerefelerin ve kandillerin ışığı gönlünüzü hoş etsin. Size ve ailenize mutluluklar... Kandiliniz mübarek olsun.

- Ramazan-ı şerifin habercisi Berat kandili geldi. Bugün günahların için tevbe et Cenbah-Hakk'a hamdet. Berat kandilin mübarek olsun.

- Vatanımızın şu zor günlerinde kandiller geleceği aydınlatsın, kandilin bereketi ülkemizin ve hepimizin üstünde olsun. Berat kandiliniz mübarek olsun.

- Berat temize çıkmak demektir. Gel bu mübarek gecede kalpten bir tevbe et günahların için af dile. Berat kandiliniz kutlu ve mübarek olsun.

- Bu gece tevbe alma vaktidir, Ramazan-ı şerif öncesi tevbe et dualarla, kendinin ve sevdiklerinin günahları affolsun. Berat kandilin mübarek olsun.

- Avuçlar açılsın, dualar semaya yükselsin, bu mübarek Berat kandili gecesi günahlarınız affolsun.

- Ramazan'ın habercisi bu mübarek Berat kandili gecesinde günahlarınız affolsun. Nice kandiller siz ve ailenizin yolunu aydınlatsın. Berat kandiliniz kutlu olsun.

- Allah'ın sevgisine, rahmetine ve affına mazhar olmak için bu mübarek Berat Kandilinde gönlünü ve ellerini göğe aç dualarla tevbe et. Berat Kandilin mübarek olsun.

- Berat kandili gönlünü aydınlatsın, nice kandillerde huzur ve mutluluklar dileğiyle...

- Umudunuz kaybolmasın, yarınlarınız kararmasın, kandiller aydınlatsın geleceğinizi, Berat kandili gönlünüzü hafifletsin. Amin. Berat Kandiliniz kutlu olsun.

- Berat kandiliniz kutlu olsun, rabbimiz sağlık, esenlik, mutluluk bahşetsin. Nice kandillere...

- Ya Rabb tevbemizi, dualarımızı, af dileklerimizi kabul et. Amin. Berat kandilimiz mübarek olsun.

BERAT KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Berat kandilinde ne zaman oruç tutulduğu sıklıkla karıştırılan bir meseledir. Orucun Şaban'ın 15. Gününde tutulması gerekir ki bu da Miladi takvime göre 2017 yılında 11 Mayıs tarihine isabet etmektedir. 11 Mayıs sabaha karşı sahura kalkılıp oruca başlanır.

Berat Kandili Gecesinde kılınan 100 rekatlık namaz var. 100 rekatlık bu namazı kılan kimse o sene ölürse şehitlik mertebesine nâil olur denmektedir. Berat Kandili namazına şöyle niyet edilir;

"Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle"
2 rekatta bir selam vererek kılınır. Her rekatta Fatiha Suresi’nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur. - İlk rekatlarda Fatiha’dan önce Sübhaneke okunur. Fatiha’da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake’de Besmele çekilmez. Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez. Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir. Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir.

BERAT KANDİLİ İÇİN İBADETLER

Bu kandil gecesinde ver ertesinde yatsı ve sabah namazlarının cemaatle kılınması tavsiye olunur. Bir günlük kaza namazı kılınmalı, Berat gecesi oruç tutulabilir ve tabii asıl ertesi gün oruca devam edilmeli. Dualar edilmeli, kandil mesajları göndererek eş dost mutlu edilmeli...

BERAT KANDİLİ DUASI

Hazreti Muhammed (as) Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi;
“Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim”

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Ülkemizde geleneksel olarak kandillerde kandil simidi yapılır ve ikram edilir. Bu Berat Kandilinde de gerek pastanelerde, gerekse fırınlarda ve evlerde kandil simidi yapılacak. Aşağıdaki kandil simidi tarifi ile siz de evinizde kandil simidi yapıp komşularınıza ikram edebilir ve Berat kandillerini kutlayabilirsiniz.

Malzeme Listesi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket Sana Margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
göz kararı un
1 adet yumurta akı

(8-9 Kişilik - 25 dakika)
Hazırlanışı
Adım 1
Yumurta akı hariç bütün malzemelerİ karıştırıp hamur yapın. Yarım saat dinlendirin.
Adım 2
Küçük simitler yapın. Bu simitler önce yumurta akına, daha sonra da susama veya çörekotuna bulayın.
Adım 3
Yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizin. 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

BERAAT MI BERAT MI?

Azalmakla beraber bir dönem Berat kandili için Beraat kandili de deniliyordu çünkü Berat kelimesinin Arapça aslı olan "Berâet"e oldukça benziyor. Arapça aslı Berâ'at olan beraat günümüz Türkçesinde bir hukuk terimi olarak aklanma anlamında kullanılıyor. Günümüzde kandil için yayın olarak "Berat" yazılışı kullanılmaktadır. Berat'ın Arapça aslı Berâet şeklindedir ve temizlenme anlamına gelir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI mEHMET gÖRMEZ2İN BERAT KANDİLİ MESAJI

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle 10 Mayıs 2017 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Kaynaklarımızda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir.

Hiç şüphesiz ki Beratın en derin anlamı af ve bağışlanmadır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)

Berat gecesi vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Berat’ın yegâne sahibi Yüce Rabbimizdir. Bununla birlikte her insanın beratı kendi elindedir. Zira bu dünyada ektiklerimizi öte dünyada biçeceğiz. Kalbimizi iman nuruyla aydınlattığımızda gerçek mutluluğa kavuşuruz. Ömrümüzü ibadet ve taatle geçirdiğimizde gönül huzurunu yakalarız. Nefsimizi terbiye edip ahlakımızı güzelleştirdiğimizde Yüce Rabbimizin rızasına erişiriz. Unutmayalım ki bizler Cenab-ı Hakk’a bir adım yaklaşırsak O bizlere bin adım yaklaşır. Hata ve günahlarımızdan nasuh bir tövbe ile uzaklaşırsak Allah’ın mağfireti bizleri kuşatır. Kalbimizden kin, nefret, haset, öfke ve düşmanlık duygularını atıp af yolunu tutarsak Yüce Rabbimiz bizleri affına mazhar kılar. Kendimiz için istediğimiz güzellikleri başkaları için de isteyebilirsek Cenab-ı Hakk bizlere tüm güzellikleri ihsan eder. Mazlum ve mağdurların, zorda ve darda kalmışların imdadına yetişebilirsek Allah Teâla da bizlere yardım eder. Dua, niyaz ve yakarışlarımıza sadece nefsimizi değil, eşimiz, çocuklarımız, ailemiz, ana-babamız, geçmişlerimiz, akrabalarımız, komşularımız, bütün kardeşlerimiz ve tüm insanlığı katabilirsek, duamızda herkesin iyiliğini ve selametini talep edebilirsek, Yüce Rabbimiz niyazlarımızı karşılıksız bırakmaz.

Nefsimizin bitmek tükenmek bilmeyen arzularına, hırslarına, tutkularına, heva ve heveslerine gem vurabilirsek Cenab-ı Mevla bizlere gerçek özgürlük beratımızı verir. Allah’ın emirlerini hürmet, muhabbet ve tazimle yerine getirip yasaklarını Allah için terkedebilirsek; içinde yaşadığımız kâinata, çevreye, tabiata ve tüm mahlûkata rahmet nazarıyla bakıp şefkat ve merhamet gösterebilirsek Merhametlilerin En Merhametlisi her zaman bizlere rahmetiyle muamele eder. Kısacası hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i, onu yaşanmış bir hayata dönüştüren Resul-i Ekrem’in (sas) sünnetini doğru anlayıp doğru yaşayabilirsek Allah hiçbir zaman bizleri istikametten ayırmaz. Ve bu dünyada Emin Peygamberin Emin Ümmeti olmayı başardığımız gün, inşallah tüm yeryüzü dâru’s-selâm yani barış ve güven yurduna dönüşecek ve müminler topluluğu ahirette adı “darü’s selam” (Yunus 10/25) olan cennetle müşerref olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum. Berat Kandili vesilesiyle beratımızın önünde duran her türlü engeli bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı, Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında akan gözyaşının bir an önce dinmesini, Ramazan-ı şerife barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler