HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berkin'in akrabası AK Parti'den aday oldu!

14 yaşındaki Berkin Elvan'ın akrabasının Tunceli'nin Ovacık ilçesinde AK Parti'den belediye başkan adayı olduğu ortaya çıktı.

Berkin'in akrabası AK Parti'den aday oldu!

Berkin Elvan'ın anne tarafından akrabası olduğu belirtilen ve 2004-2009 yılları arasında Ak Parti'den seçilerek belediye başkanlığı yapan Hasan Hüseyin dizi'nin yeniden seçilememesi ve çok düşük oy almasının arkasında ise Berkin Elvan olayına gösterilen tepki olduğu belirtildi.

TKP'YE KARŞI YARIŞTI

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, ilk defa adında komünist olan bir partinin belediye başkanlığını kazandığı Ovacık ilçesinde çetin bir seçim yarışı yaşandı. 2004'de AK Parti'nin, 2009'da CHP'nin seçimi kazandığı ilçede TKP 656 oy alırken, BDP 607, CHP 281 ve AK Parti ise 227 oy aldı. AKP'nin adayı 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve ilçede sevilen bir isim olan Hasan Hüseyin Dizi'ydi. Dizi, Ovacık Adliyesinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaparken kazandığı belediye başkanlığı için bir kez daha niyetlendi ama yenilgi yaşadı.

"BERKİN OLAYI BİZİ MAHVETTİ"

Alınan sonucu değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Şamvereli, dışarıdan gelen memurlardan oy aldıklarını ama halktan alamadıklarını söyledi. Şamverdi, Berkin Elvan'ın ölümünden sonra yaşananların ve adaylarının Berkin Elvan'ın akrabası olmasının sonuçlara yansımasını şöyle anlattı:

"Berkin olayı bizi mahvetti, yoksa şansımız yüksekti. Berkin Elvan'ın annesinin akrabası Hasan Hüseyin Dizi burada belediye başkan adayımızdı. Kendisi, bir önceki dönemde de belediye başkanımızdı. O tepki olmasaydı başkan olurdu. Halkın sorunlarıyla çok ilgileniyordu. Siyasi anlamda bir şeyler yapabilirdi. Kaybeden halk oldu. Hepsine saygı duyarım ama hizmet verecek adamı seçmeliydiler. Bu halk sana oy verdi ama bakalım sen bu halka ne vereceksin? Sonuçta bu hükümet Ovacık'a büyük hizmet yaptı. Yol, üniversite, Hastane…220 öğrenci var burada şimdi. Ama en düşük oy oranı Ovacık'ta.."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler