HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Berkin'in yaşamını almaya kimsenin hakkı yok

Berkin Elvan'ın ailesi bir basın açıklaması gerçekleştirerek sorumluların bulunmasını istedi.

Berkin'in yaşamını almaya kimsenin hakkı yok

Polislerin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu 73 gündür bilinci kapalı halde hastanede yatan Berkin Elvan'ın ailesi bir basın açıklaması gerçekleştirerek sorumluların bulunmasını istedi.

Gezi Parkı olayları esnasında ekmek almak için evden çıktığı sırada gaz bombasının kafasına isabet etmesi nedeniyle bilinci kapalı bir şekilde hastanede yatan Berkin Elvan'ın ailesi, Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Aile Sağlığı Merkezi önünden kısa bir yürüyüş sonrası Berkin'in vurulduğu yerde saat 19:30'da bir basın açıklaması yaptı. Yürüyüş ve basın açıklamasına katılanlar arasında Bakırköy Dayanışması başta olmak üzere çeşitli park forumları ve sivil toplum örgütlerinden 100 kişi kadar insan toplandı.

Berkin'in babası Sami Elvan tarafından okunan açıklamada, olayın üzerinden 73 gün geçmesine rağmen sorumluların bulunması konusunda yetkililer tarafından herhangi bir işlem yapılmadığı belirtirken ve şu ifadelere yer verildi:

"16 Haziran günü Gezi direnişi sürecinde Okmeydanı'nda sabaha kadar süren eylemler sırasında evimizden ekmek almak için çıkan Berkin, polis tarafından çok yakın mesafeden, hedef gözetilerek atılan gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu yaralandı. Oğlumuzun kafatasında kırıklar oluşmuş ve beyin kanaması geçirmiştir. Mahallede yaşayan görgü tanıkları polisin gaz bombasını hedef gözeterek ve 90 derecelik açıyla ateşlediklerini görmüşlerdir.

Berkin geçirdiği beyin kanaması sebebiyle halen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde ve bilinci kapalı olarak yatıyor. Şu an itibariyle enfeksiyon veya ödem problemi yok ancak sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Berkin'in vurulmasının üzerinden 73 gün geçmesine rağmen oğlumuz hala ölüme direnirken olayın sorumlularının bulunması konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Savcılığa avukatlarımız vasıtasıyla şikayette bulunmamıza rağmen sorumlular yakalanmamış ve haklarında işlem yapılmamıştır.

"Ne benim çocuğumun, ne de başkasının çocuğunun yaşamını elinden almaya kimsenin hakkı yok"

Biz Berkin'in ailesi olarak hem vur emri verenlerin hem de ateş edenlerin tespit edilerek yargılanmasını bekliyoruz. Ne benim çocuğumun, ne de başkasının çocuğunun yaşamını elinden almaya kimsenin hakkı yok."

Hastane yönetiminin Berkin'i eve göndermek istediği ancak Berkin'le ilgilenen sağlık emekçileri ve onu sahiplenenlerin sayesinde bu girişimlerin boşa çıktığının belirtildiği açıklamada, Berkin üzerinden yürütülen karalama kampanyalarına da değinilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Oğlumuzu gaz bombasıyla vuranların tespit edilmediği gibi bir de Berkin'in üzerinde çıktığı iddia edilen patlayıcı maddelerden bahsediliyor, uyansa da tutuklanacağına dair dedikodular yapılıyor. Bunların hepsi yalan! Tıpkı camide bira içtileri türbanlı kadını dövdüler gibi bunların hepsi de yalan!

Mısır'da, Suriye'de ölen tüm masum insanlar için biz de gözyaşı döküyoruz. Biz de onların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Ancak oralarda ölenlere ağladıklarını söyleyen insan müsveddeleri sosyal medya üzerinden oğlumuz için karalama kampanyaları düzenliyor.

Ancak onlara bu da yetmiyor, hastane yönetimi Berkin'i eve göndermek için denemeler yapıyor. Berkin'e bakan onurlu doktorların, hemşire ve hasta bakıcıların ve onu sahiplenen insanların sayesinde bu girişimleri boşa çıkmış durumdadır. Bunun için duyarlı herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler