HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş Belediyesi'ne son dakika 19 mayıs soruşturması

Son gelen habere göre; İstanbul Valiliği, Beşiktaş Belediyesi'ne, 19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açıldığını açıkladı. Beşiktaş Belediyesi, 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinin valilik tarafından iptal edildiğini duyurmuştu.

Beşiktaş Belediyesi'ne son dakika 19 mayıs soruşturması

İstanbul Valiliği tarafından soruşturma ile ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

"19 Mayıs törenleri, ülkemizde, istiklal mücadelesinin kahramanı Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve kahraman milletimize yakışır vaziyette, diğer bütün illerimizde olduğu gibi İlimizde de milyonlarca vatandaşımızın katılımıyla, huzur içinde kutlanmıştır.

Valilik olarak temel görevimiz, bu kutlamaların kamu düzeni içerisinde, emniyetli ve esenlikli olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

Beşiktaş Belediye Başkanlığı, 19 Mayıs Günü, Gençlik Festivali adı altında etkinlik koordine etmiş; fakat etkinliğin yapılması İstanbul Valiliğimizce uygun görülmemiştir. Buna rağmen, Beşiktaş Belediye Başkanlığı bu talebinde ısrarcı olmuş, etkinliği izin almadan gerçekleştirmek istemiştir. Aynı durum Beşiktaş Belediye Başkanı ile, 31 Aralık-1 Ocak Yılbaşı Gecesi de yaşanmış, gelen istihbaratlar doğrultusunda, günün hassasiyetine binaen yapılan tüm uyarılara rağmen, ilgili Belediye, kamu düzeni ve sorumluluğunu gözetmeksizin, kamu otoriteleriyle işbirliğinden kaçınarak, Ortaköy meydanında, yılbaşı gecesi eğlencesi tertip etmiştir. Söz konusu kişi hangi saiklerden kaynaklandığı kamuoyunca çok iyi bilinen bu tür hareketlere ve toplumumuzun ortak değerlerini istismara her fırsatta tevessül etmekten geri durmamıştır.

Yaşanılan olumsuz olaylardan elde edilen tecrübelerin, ilgili Belediye Başkanlığına herhangi bir sonuç üretmediği, 19 Mayıstaki tutumlarıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Belediye Başkanı halkı tahrik edici gazete ilanlarıyla da, konuyu siyasi bir malzeme aracı haline dönüştürmekten kaçınmamıştır. Beşiktaş Belediye Başkanının, kendisini kanun koyucunun ve kamu düzeninden sorumlu otoritelerin yerine koyarak hareket etmesi kabul edilemez bir davranıştır.

Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi, İstanbul ilimizin ilçelerinde de etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar, yasal şartlara uygun ve kamu düzenini bozmayacak nitelikteki tüm etkinliklere gerekli izinler verilmiştir. Hatta Beşiktaş Belediye Başkanının bağlı olduğu siyasi parti teşkilatı, 19 Mayıs için, İstanbul Beşiktaş ilçesinde etkinlik gerçekleştirmek için izin talebinde bulunmuş, bu talebe Valiliğimizce olumlu cevap verilmiştir.

Netice olarak, ilgili Belediye Başkanlığına, 19 Mayıs ile ilgili, toplumu tahrik edici ve kamu düzenini bozan gazete ilanı ve diğer eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanlığınca soruşturma açılmıştır"

Beşiktaş Belediyesi, 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinin valilik tarafından iptal edildiğini duyurmuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yaptığı yazılı açıklama şöyleydi;

Bugün büyük bir üzüntü yaşıyoruz çünkü Cumhuriyetin en görkemli bayramlarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Beşiktaş'ın ve Beşiktaşlıların hiç hak etmediği bir engellemeyle karşı karşıya kaldık…

İstanbul Valiliği, 16-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında Belediyemiz tarafından Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında üçüncü kez gerçekleştirilen etkinliklerin; ülkemizin bulunduğu şartlar, provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliklere katılacaklar da dâhil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına ve toplumda panik oluşmasına sebebiyet verebileceği gerekçeleriyle uygun görülmediğini bildirmiştir. Ancak, İstanbul'da çeşitli kurumların düzenlediği izinli festival ve şenliklerin huzur ve esenlik içinde yapıldığını gözlemlemekteyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Vodafone 12. İstanbul Yarı Maratonu 30 Nisan 2017 tarihinde koşulmuştur.

Etnospor Kültür Festivali 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Yenikapı Meydanı'nda Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilmiştir. “III. Beşiktaş Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri” Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 15 Mayıs 2017 tarihinde Beşiktaş Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda başlamıştır. Belediyemizin de desteklediği etkinliğin 17 Mayıs 2017 tarihine kadar yukarıda anılan mekânda ve Ortaköy Meydanı'nda yapılmasına izin verilmiştir. Ancak söz konusu olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri ve Beşiktaş olunca Valilik farklı bir tavır almıştır.

Beşiktaş Belediye Başkanı olarak şunun altını özellikle çizmeliyim ki 19 Mayıs 1919 tarihi Beşiktaş ilçesi için büyük bir önem arz etmektedir. Milli Mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun'a hareket etmek için ilk adımı attıkları nokta Beşiktaş'tır. Bundan tam 98 yıl önce 16 Mayıs'ta gerçekleşen bu tarihi olayı Beşiktaşlılar ve İstanbullular Beşiktaş'ın yeniden doğuşu olarak görmekte ve 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılan bayram etkinliklerini büyük bir coşkuyla sahiplenmektedir. Bu engellemeler Beşiktaş halkının ne Cumhuriyet ne de Atatürk sevgisini azaltmayacak aksine çok daha coşkulu bir şekilde sahip çıkmasına imkân sağlayacaktır… Tüm bu açıklamalarımız ışığında Beşiktaş Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve Gençlik Festivali etkinliklerimizin Valilik tarafından iptal edildiğini üzüntüyle duyururum…"


En Çok Aranan Haberler