HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Beştepe'de 'FG' plakası taşıyan 11 araç var' iddiası

Cumhurbaşkanlığı'na ait 'FG' plakası taşıyan 11 aracın olduğu iddia edildi.

'Beştepe'de 'FG' plakası taşıyan 11 araç var' iddiası

Fethullah Gülen'in isminin baş harfleri 'FG'yi plakalarında taşıyan 11 aracın hala Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunduğu ileri sürüldü.

Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberinde, 15 Temmuz soruşturmalarında delil olduğunu belirtilen 'FG' plakaları için "Türkiye genelinde başlatılan temizlik operasyonunun kamu araçlarına işlemediği ortaya çıktı. Erdoğan'ın bu araçlardan haberi var mı?" denildi.

'FG KODLU SARAYA AİT FARKLI MARKA VE MODELLERDE 11 ARAÇ VAR' İDDİASI

Haberdeki iddialara göre, Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) Cumhurbaşkanlığı'na ait araçların kasko ve zorunlu trafik sigortası yaptırılmasına ilişkin çıkılan ihalede, araçların plakaları paylaşıldı ve listede “FG” kodlu saraya ait farklı marka ve modellerde 11 taşıt bulunduğu belirildi.

Darbe girişiminin ardından FG harfleri taşıyan çok sayıda plakanın sökülüp yenisiyle değiştirildiği, bu araç sahiplerinin soruşturulduğu ancak Cumhurbaşkanlığı'na ait araçlara ise dokunulmadığı öne sürüldü.

AĞUSTOS AYINDA PLAKALAR TOPLATILACAĞI DUYURULMUŞTU

Ağustos ayında, ‘FG' plakaların toplatılacağı duyurulmuştu.

BEŞTEPE'DEKİ ARAÇLAR NE İÇİN KULLANILIYOR?

Taşıtların 10'unun her biri 144 bin lira olan makam otomobili, 2'si zırhlı otomobil, 6'sı cinsi ve fiyatı Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek özel araçlar olduğu, 20'sinin binek otomobil, geri kalanının ise servislerde kullanılmak üzere minibüs ve otobüs türü araçlar olduğu ifade edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler