HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beştepe'deki görüşme sonrası Melih Gökçek'ten son dakika açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde istifa iddialarıyla gündeme gelen Ankara Büyüşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü. Son dakika habere göre, Görüşme sonrası Melih Gökçek, Twitter hesabından, Dün gece Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sn. Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili tüm detayları sundum" dedi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde istifa iddialarıyla gündeme gelen Ankara Büyüşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Melih Gökçek, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ayrıldı.

Abdülkadir Selvi ise Erdoğan-Gökçek görüşmesine ilişkin "İstifa süreci başladı. Erdoğan'ın Gökçek'le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum" dedi.

MELİH GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Gökçek, "Dün gece Sayın Cuymhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sn. Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili tüm detayları sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine." dedi.

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI DA BEŞTEPE'DEYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifasının istendiği iddia edilen bir diğer isim olan Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur ile de bugün görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından başka belediye başkanlarının da istifa edeceği gündeme gelmişti.

NE OLMUŞTU?

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mehmet Keleş'in de Düzce Belediye Başkanlığı'ndan istifasının ardından AK Partili belediye başkanlarında köklü bir değişiklik yapılacağı gündeme geldi. Bu değişikliklerden en çok konuşulan ise Melih Gökçek'in koltuğunu bırakma ihtimali oldu ve Erdoğan'ın Gökçek de dahil olmak üzere 6 belediye başkanının istifası istendiği öne sürüldü. Ancak, hükümet tarafından bu iddialar yalanlanırken Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı:

"Partimizin, herhangi bir birim, partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire… Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu."

"DAVAYA İNANANLAR GEREKİRSE İSTİFA EDERLER"

Tahran dönüşü sırasında 'Melih Gökçek'in istifası istendi' iddiası hakkında sorulan bir soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Belediyelerde iyi niyet içerisinde mesele çözülür. Davaya inananlar gerekirse istifa ederler. Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltması istenirken niye yadırganıyor. ‘Şerefim var’ dersen, partinin şerefi var kusura bakma. Partinin şerefi daha önemli. Yerel seçime hazırlık yapmalıyız.” demişti.


En Çok Aranan Haberler