HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyoğlu belediyesi önünde "Okmeydanı" protestosu

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Beyoğlu Belediyesi'nin Okmeydanı'nı afet yasası kapsamına almasını protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan eylemciler yağmurlu havada sloganlarla yürüyerek Beyoğlu Belediyesi'nin ek hizmet binası önüne geldi. Burada önleri çevik kuvvet polisi tarafından kesilen grup adına dernek başkanı Ali Çetkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bizler çok büyük hak kaybına uğrayacağız. Mülkiyet hakkı çözülmedi. Bu yüzden hak talep edemeyeceğiz. Hakkınız yok diyebilirler. Sulukule, Tarlabaşı, Örrnektepe'deki arkadaşlar gibi aynı akıbete uğramaktan korkuyoruz. Devletimize sonuna kadar saygılıyız ama devletin de haklarımıza saygı göstermesi lazım. Devletin çıkardığı kanunlara önce devletin büyükleri uyacaklar. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Ama yasanın bittiği yerde de yapacak hiçbir şeyimiz yok. Haklarımızı savunmak için de sonuna kadar direnmeye devam edeceğiz" denildi.Belediye binası önündeki eyleme CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Aylin Kotil de destek verdi. Açıklamanın ardından eylemcilerin içeri girmesine izin verilmedi. Çevik kuvvet ekipleri ile yapılan pazarlığa rağmen izin çıkmayınca dernek üyeleri belediye binası önünde bekledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler