HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyoğlu'nda "ana dilde eğitim" eylemi

Eğitim-Sen üyeleri, "ana dilde eğitim hakkı" için Beyoğlu'nda meşaleli yürüyüş düzenledi.

Tünel Meydanı'nda toplanarak, "Toplumsal yaşamda ve eğitimde tekçi anlayışa hayır" pankartı açan Eğitim-Sen üyesi grup, Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ellerindeki meşaleleri yakan eylemciler, İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüş sırasında "Ana dilde eğitim engellenemez" sloganları attı.

Eylemciler, yarım saatlik yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önüne geldi. Çevik Kuvvet ekipleri, eylemcilerin Taksim Meydanı'na çıkışını engellemek için İstiklal Caddesi'ni TOMA'larla kısa süre yaya geçişine kapattı.

Galatasaray Lisesi önünde grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, ana dilde eğitim talebinin zorbalıkla engellenemeyeceğini söyledi.

Kırşanlıoğlu, Eğitim-Sen'in yıllardır demokratik, laik, parasız ve ana dilde eğitim hakkı için mücadele ettiğini belirterek, "Eğitim-Sen, bu uğurda kapatılmayla karşı karşıya kalmış ve üyelerine çeşitli baskılar uygulanmıştır. Bu baskılardan bir tanesi de Diyarbakır Bağlar Mahallesi'ndeki halkın kendi olanaklarıyla açtığı Ferzad Kamanger okulunun mühürlenerek kapatılmasıdır" diye konuştu.

Yapılanların insan hakları ihlali olduğunu savunan Kırşanlıoğlu, ana dilde eğitim hakkı için tüm yetkililerin adım atması gerektiğini kaydetti.

Kırşanlıoğlu, verdikleri mücadelenin bir aşaması olarak tüm eğitim çalışanlarını 24 Eylül'de gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemine davet etti.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler