HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyoğlu'nda "İklim Değişikliği Zirvesi" yürüyüşü

Küresel Eylem Grubu ve 350.org üyeleri, 23 Eylül'de New York'ta yapılacak "İklim Değişikliği Zirvesi" öncesinde Beyoğlu'nda yürüyüş düzenledi.

Tünel Meydanı'nda toplanarak, "İklimi değil, sistemi değiştir" pankartı açan eylemciler, Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Şirketleri yeneceğiz", "Güneş ve rüzgar bize yeter" sloganları atan gruptakiler, "Dereler özgür aksın", "Acayip hayvanlar" ve "Fosil yakıtlarına son" dövizleri taşıdı.

Eylemciler, bir saatlik yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önüne geldi. Çevik Kuvvet ekipleri, eylemcilerin Taksim Meydanı'na çıkışını engellemek için İstiklal Caddesi'ni TOMA'larla kısa süre yaya geçişine kapattı.

Galatasaray Lisesi önünde grup adına açıklama yapan Küresel Eylem Grubu sözcüsü Nuran Yüce, bugün tüm dünyada gerçekleştirilen iklim yürüyüşünün bir ayağı olarak, "iklimi değil sistemi değiştir" demek için yürüdüklerini dile getirdi.

Yüce, yaşamı doğrudan tehdit eden iklim değişiminin gelip geçici olmadığını belirterek, "Bu hafta sonu dünya genelinde 150 ülkedeki 3 bin şehirde aynı anda gerçekleşecek dev bir protesto örgütledik. Amerika'daki protestoyu örgütleyen kardeşlerimizin dediği gibi bu bir ölüm kalım meselesi. İklim değişimini kimsenin küçümsemesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Beyoğlu'nda bugün, "iklim değişiminin baş sorumlusu fosil yakıt şirketlerine ve yıllardır iklim değişimini durdurmak için adım atmayan siyasetçilere, böyle bir hakları olmadığını haykırmak için" toplandıklarını kaydeden Yüce, BM'nin 23 Eylül'deki "İklim Değişikliği Zirvesi"nde bir araya gelecek siyasetçilerin ihtiyaç duyulan kararları acil olarak hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler