HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyoğlu’nda izinsiz gösteriye müdahale

Beyoğlu'nda toplanan İstanbul Barosu üyeleri ile polis arasında yaşandı. Tarlabaşı'nda yeniden toplanan ve dağılmamakta ısrar eden göstericiler, polisin müdahalesiyle geri püskürtüldü

İstanbul Barosu üyeleri, Diyarbakır'daki saldırıyı protesto için akşam saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde toplandı. Kalabalık grup, yapılan protesto gösterisinin ardından toplu yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis, izinsiz yürüyüşe izin vermedi.

Bunun üzerine kalabalık grup ile polis arasında önce arbede yaşandı ardından da müdahale geldi.Polis, uyarılara rağmen dağılmayan ve yürüyüşte ısrar eden kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı.

MÜDAHALELER ARA SOKAKLARDA SÜRDÜ

Yapılan müdahalenin ardından dağılan kalabalık ara sokaklar üzerinden Tarlabaşı Bulvarı'na inerek yeniden polisle çatıştı. Bunun üzerine caddeye inen çevik kuvvet ekipleri, mukavemet eden göstericilere plastik ve boyalı mermi ile biber gazıyla müdahale etti. Grup üyeleri müdahalenin arından yeniden ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi'nde yaşanan gerginlik ise yer yer sürüyor.

DİYARBAKIR KARIŞTI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü, 2 polis memurunun şehit olduğu saldırı ve Sur İlçesi'nde sokağa çıkma sokağa ilan edilmesinin ardından, bir grup Şeyh Said Meydanı'nda toplandı.

PKK lehine slogan atan gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdühale ederek dağıttı.

Sur İlçesi'nde yoğun patlama ve silah sesleri devam ederken operasyonun yapıldığı bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Cadde başında ambulansların hazır bulunduğu operasyonlar Sur'da devam ediyor.

KENT MERKEZİNE SIÇRADI

Olaylar Diyarbakır'ın merkezi olan Yenişehir Mahallesi Afis Semti'ne sıçradı. Kentin en önemli caddesi Ekinciler Caddesi üzerine çıkan gruplar, caddeyi trafiğe kapatarak sloganlar attı. Polis gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada esnaf kepenklerini kapatırken, halkın da evlerine çekildiği görüldü. Yenişehir'in yanı sıra Bağlar İlçesi'nde de gruplar yolları barikatlarla kapatarak polisle çatışmaya girdi.

ELÇİ, YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, yarın toprağa verilecek. Elçi'nin Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nden saat 10.00'da alınacak cenazesi Koşuyolu Parkı'na getirilecek. Elçi, burada saat 11.00'de yapılacak törenin ardından Bağlar İlçesi'ndeki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Bu arada Elçi'nin Twitter hesabına ölümünün ardından yakınları tarafından bir fotoğrafı konularak, "Hoşçakalın dostlar. İyilikle kalın' yazıldı.

ŞEHİT POLİSE TÖREN

Sur'da düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memurunun Ahmet Çiftaslan olduğu belirtildi. Çiftaslan'ın Kahramanmaraş nüfusuna kayıt olduğu ve yarın kentte düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanacağı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler